Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Ο «Mr Celebrity Skin» μίλησε για τη συνεργασία του με τη Μάρα...

Στο καθιερωμένο φιλανθρωπικό show της Κρίστι Κρανά, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», ο σχεδιαστής του fashion brand Celebrity Skin Δημήτρης Στρέπκος παρουσίασε μια συλλογή αποκλειστικά σε nude αποχρώσεις.

Χριστίνα Παππά: Η «ψαρωτική» ανάρτησή της με το σκηνικό γάμου

«Ωραίο είναι να παντρεύεσαι… αλλά μακριά από μένα!» δήλωσε...

Επίτιμη διδάκτορας η Μαρία Φαραντούρη

Η τραγουδίστρια Μαρία Φαραντούρη αναγορεύτηκε σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής, προχθές, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο, στην οποία παρέστησαν αρκετοί πολιτικοί.

Μιχάλης Μητρούσης: «Τον Ιανουάριο γίνεται το ποινικό δικαστήριο για το τροχαίο και...

Για το τροχαίο που είχε σημειωθεί στη λεωφόρο Συγγρού, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε τη μηχανή του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, μίλησε ο Μιχάλης Μητρούσης.

«Kitchen Lab»: Συνταγές για το πιο νόστιμο πασχαλινό τραπέζι

Σήμερα και αύριο στις 16:40

O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα μενού που περιλαμβάνει πολύ διαφορετικές μεταξύ τους συνταγές, όμως όλες είναι χρήσιμες αυτές τις ημέρες της νηστείας και του πασχαλινού τραπεζιού.

Για πρώτο πιάτο ετοιμάζει μια νηστίσιμη συνταγή για τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια πολύ αρωματική και εύκολη μανιταρόπιτα, ιδανική επιλογή για το μενού των ημερών. Αρχικά, σοτάρει κρεμμύδι με σκόρδο και προσθέτει κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια  champignon, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, και αφήνει να μαγειρευτούν. Προσθέτει πελτέ ντομάτας, φρυγανιά, ελιές, μαϊντανό, νηστίσιμο τυρί και ανακατεύει. Σε λαδωμένο ταψί βάζει ένα χωριάτικο φύλλο ελαφρώς ζαρωμένο, πασπαλίζει με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνει τη διαδικασία άλλες 3 φορές. Μεταφέρει τη γέμιση πάνω από τα φύλλα, καλύπτει με άλλα τρία φύλλα, πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο, και κλείνει με τα κομμάτια των φύλλων που προεξέχουν. Ρίχνει από πάνω ελαιόλαδο, χαράζει την πίτα, ψήνει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει για το πασχαλινό μας τραπέζι ένα αρνίσιο κοντοσούβλι πραγματικά εύκολο, φοβερά γευστικό και πολύ εντυπωσιακό. Η διαδικασία ξεκινάει στο πολυκοπτικό, όπου χτυπάει σκόρδο, ξίδι από λευκό κρασί, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, κύβους βοδινού, περιχύνει τη μαρινάδα στο αρνί, προσθέτει μουστάρδα, ανακατεύει και αφήνει να μαριναριστεί το κρέας. Κόβει κρεμμύδια και πράσινες και κόκκινες πιπεριές σε κομμάτια, περνάει από μεταλλικές βέργες εναλλάξ το κρέας και τα λαχανικά, μεταφέρει σε λαδόκολλα, προσθέτει κλωναράκια από δεντρολίβανο, κλείνει σαν καραμέλα, τυλίγει και με αλουμινόχαρτο , μεταφέρει σε ταψί με σχάρα, ψήνει και σερβίρει με πίτες για σουβλάκι, πατάτες τηγανητές, τζατζίκι και φέτες λεμονιού.

Για επιδόρπιο ο Άκης επιλέγει το πιο αφράτο τσουρέκι, επίσης απαραίτητη συνταγή για αυτές τις μέρες. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύει γάλα με αλεύρι για τσουρέκι και μαγιά, ενώ σε μια κατσαρόλα ρίχνει γάλα και αλεύρι για τσουρέκι, και ανακατεύει μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αφήνει και τα δύο μείγματα να ξεκουραστούν, μεταφέρει το μείγμα από την κατσαρόλα στον κάδο του μίξερ και προσθέτει επιπλέον αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, ξύσμα από πορτοκάλι, κάρδαμο, μαχλέπι, μαστίχα, βανιλίνες, αλάτι και χτυπάει. Προσθέτει βούτυρο, χτυπάει ξανά μέχρι να έχει ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι, πλάθει σε σχήμα μπάλας, μεταφέρει σε λαδομένο μπολ, σκεπάζει με μεμβράνη και αφήνει να φουσκώσει ξανά. Κόβει το ζυμάρι σε 4 συνολικά κόμμάτια, φτιάχνει φυτίλια, δημιουργεί δύο σταυρούς, πλέκει μέχρι να σχηματιστεί το τσουρέκι και ανοίγει με τα χέρια για να διαμορφωθεί ομοιόμορφα το σχήμα. Μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνει να φουσκώσουν άλλη μια φορά, ψήνει, αλείφει με λιωμένο βούτυρο και σερβίρει.

Άυριο, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 το οποίο επικεντρώνεται στο πασχαλινό τραπέζι που επιβάλλεται να είναι γιορτινό.

Το μενού ξεκινά με μια απλή συκωταριά λαδορίγανη, με ελάχιστα υλικά που θα αποτελέσει βασική λιχουδιά στο τραπέζι σας στην οποία δεν θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς. Κόβει μια συκωταριά σε κομμάτια, τα μεταφέρει σε μπολ, προσθέτει αλάτι και ελαιόλαδο, και μοιράζει σε δυο τηγάνια που καίνε. Ρίχνει βούτυρο, στύβει από ένα λεμόνι στο καθένα, προσθέτει ρίγανη και αφήνει για δύο λεπτά. Αφαιρεί σε δύο πιάτα, βάζει πίτες για σουβλάκι στο τηγάνι, για να απορροφήσουν τα ζουμιά από τη συκωταριά, τις κόβει σε κομμάτια, τα βάζει στα πιάτα και σερβίρει με ρίγανη!

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα κατσικάκι με κρούστα γιαουρτιού στον φούρνο, μια εναλλακτική για συνταγή με κατσικάκι που θα ικανοποιήσει ακόμα και αυτούς που δεν τρώνε το συγκεκριμένο κρέας Πρώτα, κόβει κατσικάκι σε κομμάτια και τα βάζει σε μπολ. Σε πολυκοπτικό χτυπάει  ελαιόλαδο με κύβους κότας, περιχύνει με το μείγμα το κατσικάκι, ανακατεύει με τα χέρια, μεταφέρει σε καυτό τηγάνι και σοτάρει από όλες τις πλευρές. Κόβει κρεμμύδι σε κομμάτια, τα βάζει σε ταψί και προσθέτει φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο σε κομμάτια, σκόρδο ψιλκοκομμένο, ανακατεύει, μεταφέρει το κατσικάκι από πάνω και περιχύνει με τα ζουμιά από το τηγάνι.

Σε μπολ βάζει γιαούρτι, κύμινο, 2 κρόκους , νερό, κορν φλάουρ και ανακατεύει. Βάζει κουτάλες από το μείγμα στο ταψί, καλύπτει με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, μεταφέρει στον φούρνο και ψήνει. Για τις πατάτες, σε ένα ταψί ρίχνει πατάτες και προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ρίγανη, χυμό λεμονιού, νερό, βούτυρο, ανακατεύει, ψήνει, βάζει σε πιάτο, προσθέτει το κατσικάκι και σερβίρει.

Το πασχαλινό μενού ολοκληρώνεται με μια γιαουρτόπιτα με μαρμελάδα φράουλα που θα κλείσει τόσο το επεισόδιο όσο και το πασχαλινό μας γεύμα με τον πιο γλυκό και δροσερό τρόπο. Ζεσταίνει μέλι στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ σε μπολ βάζει στραγγιστό γιαούρτι, ελαιόλαδο, αυγά, μέλι, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπέικιν, βανίλια και ανακατεύει. Μεταφέρει το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα, ψήνει και βάζει στην φωλιά που έχει δημιουργηθεί μαρμελάδα φράουλα. Απλώνει, κόβει σε κομμάτια, πασπαλίζει με αμύγδαλο φιλέ, βάζει φύλλα δυόσμου και σερβίρει.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.




Μποζουκια Αθηνα