Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η μαύρη γειτονιά του Hollywood!

Η γραφική γειτονιά Μπρέντγουντ θεωρείται ο επίγειος παράδεισος του...

«Άγιος Έρωτας»: Η δίκη του Παύλου παίρνει απροσδόκητη τροπή

Ο Πέτρος και ο Στέφανος, μετά  τον ξαφνικό θάνατο της Νότας, έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα και επικίνδυνη κατάσταση από τον Ιταλό λαθρέμπορο στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος Έρωτας».

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αποδείξτε την αξία σας και ζητήστε την ανάλογη...

Αρχισαν τα όργανα

❱❱ Ποινική δίωξη σε Δούρου, Ψινάκη και άλλα 18 άτομα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπουςΤις συνθήκες χάους αλλά και την πλήρη ασυνεννοησία των αρμόδιων Αρχών και των φορέων κατά την επέλαση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 συνανθρώπους μας, στις 23 Ιουλίου, αποτυπώνουν οι εισαγγελικές Αρχές στη διάταξη των 293 σελίδων που σφραγίζει την προκαταρκτική έρευνα για την εθνική τραγωδία με την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος 20 προσώπων.

Μεταξύ αυτών είναι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, αλλά και ο 65χρονος κάτοικος του Νταού Πεντέλης, ο οποίος φέρεται ότι ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς.

Μεταξύ των επίμαχων προσώπων είναι και εμπλεκόμενοι που δεν είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή, αφενός λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και αφετέρου καθώς η δίωξη αφορά πράξεις που τελέστηκαν κατά συρροήν.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται αντιμέτωποι -κατά περίπτωση- με πλημμεληματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα με τα αδικήματα του εμπρησμού από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροήν και διά παραλείψεως και της πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά συρροήν, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Για τα εν λόγω αδικήματα προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη, οι οποίες όμως μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φτάσουν και τα δέκα χρόνια. Από τα άτομα που κλήθηκαν στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας, τέσσερα απαλλάσσονται με εισαγγελική διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς Νίκος Φιστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος, υπό την εποπτεία του Ηλία Ζαγοραίου, διαπίστωσαν ευθύνες τόσο σε προληπτικό στάδιο όσο και στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς, καταγράφοντας τη σύγχυση και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα, παραμένουν ανοιχτές άλλες έξι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση και συγκεκριμένα με το σκέλος που αφορά πολιτικά πρόσωπα, το οποίο διαχωρίστηκε και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, αλλά και με τα σημεία που αφορούν αξιωματικούς του Λιμενικού και του Στρατού. Επίσης, η δικογραφία για πολεοδομικές παραβάσεις, για την οποία αναμένεται να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, η δικογραφία για αναντιστοιχίες στο σύστημα Πυροσβεστικής και εκείνη που αφορά την καθήλωση των εναέριων μέσων.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...







Μποζουκια Αθηνα