Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Παύεται η δίωξη εις βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδερφού του Διονύση για τις παράνομες προσλήψεις

«Καθάρισαν»

Ενας νόμος που ψηφίστηκε το 2020 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «καθάρισε» τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον αδερφό του Διονύση για τις παράνομες προσλήψεις 81 υπαλλήλων.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Πρόκειται για το άρθρο 67 του νόμου 4735/2020 περί «δαπανών ενταλμάτων γενομένων επί τη βάσει ελέγχων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου», με το οποίο αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού που αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα έως την 31η Ιουλίου 2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάσει ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατά συνέπεια, παύονται οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των αιρετών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού εις βάρος τους.

Αυτό διαπίστωσαν χθες ο εισαγγελέας και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκαν τα αδέλφια Ψωμιάδη για τις προσλήψεις 81 υπαλλήλων με συμβάσεις μίσθωσης έργου για την εκτέλεση έργων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 2007-2010. Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον Παναγιώτη και τον Διονύση Ψωμιάδη ότι προσέλαβαν άτομα που απασχολήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και ουδεμία σχέση είχαν με την εκτέλεση των έργων για τα οποία προσλήφθηκαν, προκαλώντας ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 1.300.000 ευρώ.

Η υπόθεση «σερνόταν» στα δικαστήρια της πόλης εδώ και μία δεκαετία. Τελικά χθες, κάνοντας δεκτή την επίκληση του εισαγγελέα της έδρας στο άρθρο 67 του νόμου 4735/2020, οι δικαστές έκριναν ότι θα πρέπει να αρθεί το αξιόποινο των πράξεων που καταλογίζονταν στον Παναγιώτη και τον Διονύση Ψωμιάδη, στον πρώτο ως νομάρχη και στον δεύτερο ως αναπληρωτή του, που κατηγορούνταν για υπηρεσιακή απιστία και ψευδή βεβαίωση.

Ο αδερφός του Διονύσης

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι δεν προκλήθηκε καμία οικονομική ζημιά στο Δημόσιο και πως οι κατηγορούμενοι δεν ενήργησαν με δόλο. Επισήμαναν δε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δούλεψαν κανονικά, καλύπτοντας ανάγκες της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε μετά την παύση της εις βάρος του ποινικής δίωξης ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε εξερχόμενος από τα δικαστήρια: «Δέκα χρόνια καταγγελιών και συκοφαντιών έπεσαν στο κενό. Είχα δηλώσει ότι έστω και αργά η αλήθεια θα λάμψει – και η αλήθεια έλαμψε. Είμαι ευτυχής, γιατί το έργο μου δεν πήγε χαμένο. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια καταστράφηκα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των αδελφών Ψωμιάδη Γιώργος Νικολακόπουλος δήλωσε πως με τη δικαστική απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την απαλλαγή των εντολέων του και για άλλη υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος τους στα δικαστήρια, για τα περιβόητα «45άρια» της τότε νομαρχίας και συμβάσεις έργου υπαλλήλων.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...






Μποζουκια Αθηνα