Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Στενοί φίλοι και συγχωριανοί στο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη 

Εννιάμερα για λίγους

Πέρασαν εννέα ημέρες από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και χθες λίγοι στενοί του φίλοι και συγχωριανοί έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον Γαλατά Χανίων.

Το εννιάμερο μνημόσυνο έγινε σε μια λιτή τελετή στα πατρογονικά εδάφη, όπου αναπαύεται από την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του, δίπλα στους τάφους των γονιών του Γιώργου και Ασπας και του πολυαγαπημένου του αδερφού Γιάννη, στο κοιμητήριο του χωριού.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, μελών του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και φίλων του. Ωστόσο για ακόμη μια φορά δεν έλειψαν οι συγκινητικές στιγμές, καθώς καθημερινά μετά την κηδεία του επισκέπτονται τον τάφο του πολίτες από όλη την Κρήτη, ακόμα και τουρίστες που βρίσκονται στο νησί.

Ανάμεσα σε αυτούς και κάτοικος του Ηρακλείου, που πήγε με την οικογένειά του στα Χανιά και έπαιξε με την κιθάρα του συνθέσεις του Μίκη. Η μαρμάρινη πλάκα η οποία έχει τοποθετηθεί στον τάφο κατακλύστηκε από λουλούδια, γλάστρες και μπουκέτα, αλλά και σημειώματα με μηνύματα ανθρώπων που βρέθηκαν στον τάφο του για να τον αποχαιρετήσουν.

Στα εννιάμερα δεν ήταν παρόντα μέλη της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη που μένουν μόνιμα στην Αθήνα και δεν ήταν δυνατό να παραβρεθούν, μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την κηδεία. Πιθανότατα η απόσταση ήταν και ο λόγος που επιθυμούσαν να γίνει η κηδεία του στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου είναι το εξοχικό της οικογένειας…

Ομως τελικά ο Μίκης Θεοδωράκης και με δικαστική απόφαση κηδεύτηκε στον Γαλατά Χανίων, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος από συνεργάτες του, τον σύλλογο φίλων του αλλά και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Τελευταία επιθυμία μου είναι να ταφώ στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων -γενέτειρας του πατέρα μου, στο οποίο βρίσκονται ήδη οι γονείς και ο αδερφός μου». Με αυτή τη φράση ο Μίκης Θεοδωράκης γνωστοποιούσε από το 2013 στον τότε δήμαρχο Χανίων την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά. Ετσι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναπαύεται από την περασμένη Πέμπτη στην κρητική γη και στα πατρογονικά εδάφη.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αποδείξτε την αξία σας και ζητήστε την ανάλογη...






Μποζουκια Αθηνα