Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

«Τσακώσαμε» την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε πόσο κοστίζει...

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ τρέχει και δε φτάνει από τότε που ήρθε στη χώρα μας καθώς η θέση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα είναι απαιτητική και με πολλές υποχρεώσεις.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της...

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Ο Δημήτρης Οικονόμου αποχώρησε από την εκπομπή – Τι συνέβη;

Ο Δημήτρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Σήμερα»...

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός ζωγράφος Σωτήρης Τζαμουράνης

Με... γκαλερί στον Παράδεισο

Απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 85 ετών ο γνωστός ζωγράφος Σωτήρης Τζαμουράνης, με την είδηση του θανάτου του να γνωστοποιείται από την κόρη του Κατερίνα σε ανάρτηση στο facebook. Πλέον ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ταξιδεύει στη «γειτονιά των αγγέλων», όμως τα έργα του, ειδικά αυτά για την Επανάσταση του 1821, θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Γεννημένος στην Καλαμάτα το 1938, γέννημα θρέμμα Μεσσήνιος, έλαβε μαθήματα ζωγραφικής από τον ζωγράφο Β. Δράκο τη διετία 1953-1955 στην Καλαμάτα και αργότερα στην Αθήνα, σε ελεύθερο σπουδαστήριο και στον ζωγράφο Δ. Γιαννουκάκη την περίοδο 1956-1961. Συνολικά ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη ζωγραφική για πάνω από 50 χρόνια, με θέματα παρμένα από τα τοπία της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας και της Μάνης, θαλασσογραφίες – καραβογραφίες, καθώς και την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα τελευταία, μάλιστα, τον έκαναν σημείο αναφοράς και πασίγνωστο στο ευρύ κοινό, με πολλά από αυτά να παρουσιάζονται ακόμα και σε μαθητές σχολείων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από το ξέσπασμα της Επανάστασης.

Αρκετά από τα έργα του βρίσκονται σε πινακοθήκες, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και και στο εξωτερικό, όπως στην Πινακοθήκη του «Παρνασσού», στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, της Πάτρας και της Καλαμάτας, στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας, στη συλλογή του θωρηκτού «Αβέρωφ», στο ΓΕΝ και αλλού.

Αξίζει να τονιστεί ότι τον Οκτωβρίου του 2021 πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής του πλέον εκλιπόντος Σωτήρη Τζαμουράνη στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, εντασσόμενη στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Τα 32 έργα που εκτέθηκαν στο κοινό είχαν μεγάλη απήχηση, με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις από τα σχολεία, ενώ στη συνέχεια η έκθεση παρουσιάστηκε και στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της Καλαμάτας.

Η κηδεία του μεγάλου καλλιτέχνη έγινε χθες το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καλαμάτας, παρουσία συγγενών και φίλων που του απηύθυναν το ύστατο «χαίρε».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η



Μποζουκια Αθηνα