Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Νίκος Μουτσινάς για τα σενάρια επιστροφής: «Δε μου λείπει η τηλεόραση»

Ο Νίκος Μουτσινάς φαίνεται πως πλησιάζει όλο και περισσότερο...

Νονά Κίμπερλι!

Όταν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν ο Κωνσταντίνος...

Μαλού για τον Κουβανό σύζυγό της: «Τα πεθερικά μου είναι μακριά… δεν...

Το βράδυ της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, η Μαλού βρέθηκε...

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Η Βουγιουκλάκη έλεγε ότι η επιτυχία είναι σαν περιστέρι, δεν...

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Ραντεβού το ΣΚ» βρέθηκε...

Τριήμερο για τις αξέχαστες πατρίδες στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά

Στα χνάρια του πόνου...

Ενα τριήμερο αφιερωμένο στις αξέχαστες πατρίδες οργανώνει από σήμερα μέχρι την Κυριακή, 31 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιώς, με θέμα «Από τη Μικρασιατική καταστροφή στη Συνθήκη της Λωζάννης»

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στις 19.30, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, από τα χορευτικά συγκροτήματα των συνδιοργανωτών, που είναι σωματεία και ενώσεις, με παρουσιάστρια τη Βασιλική Παπαδοπούλου. Στο τριήμερο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν το κρητικό σωματείο «Οι Δροσουλίτες», το χορευτικό τμήμα του σωματείου «Νέα Σινασσός», η Ενωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού και η Ενωση των Απανταχού Μανιατών! Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, 30 Μαρτίου, στις 19.00, θα ανέβει ο μονόλογος «Ολα Καλά» από την Πόπη Σπανάκου, σε κείμενο και σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου, από τη Θεατρική Ομάδα «Σίπυλον». Στη συνέχεια θα προκληθεί η ταινία «1922» του Ν. Κούνδουρου, σε επιμέλεια και παρουσίαση Κώστα Σαμάντη.

Την Κυριακή, 31 Μαρτίου, διοργανώνεται συνέδριο-εκδήλωση μνήμης και συγχρόνως προβληματισμού για τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα που έχουν τη ρίζα τους σε εκείνη την περίοδο. Η ώρα προσέλευσης είναι από τις 10.15 έως τις 11, με έναρξη του α’ κύκλου «Η Μικρασιατική Εκστρατεία» (11-12.30).

«Γενοκτονία»

Προεδρεύει ο Θόδωρος Μακρίδης (πρόεδρος Ενωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού), εισηγητές οι Χρόνης Βάρσος (φιλόλογος – ιστορικός ερευνητής, ΜΑ Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου), Γεώργιος Πουκαμισάς (πρέσβης ε.τ.) και Μιχάλης Βαρλάς (ιστορικός ερευνητής).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο β’ κύκλος «Γενοκτονία» (12.30-14.00), με πρόεδρο τον δικηγόρο Μανώλη Εγγλέζο – Δεληγιαννάκη και εισηγητές τους Χαρουτιούν Σπαρταλιάν (πρόεδρος Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος «Γενοκτονία των Αρμενίων), δρα Παναγιώτη Διαμάντη (γενοκτονολόγος, στέλεχος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών) και Γιάννη Χατζηελευθερίου (μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών).

Επεται ο γ’ κύκλος, «Η εγκατάσταση των προσφύγων» (15.00-16.30), με πρόεδρο τον Κυριάκο Μπατσάρα (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ασσυρίων) και εισηγητές τους Αρχοντία Παπαδοπούλου, Παύλο Κοσμίδη και Γρηγόρη Μπλαβέρη.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τον δ’ κύκλο «Συνθήκη της Λωζάννης και γεωπολιτική συγκυρία» (16.30-18.00), με πρόεδρο τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καπράνο και εισηγητές τους δρα Αντώνη Παυλίδη (ιστορικός – κοινωνιολόγος), Γιώργο Καραμπελιά (εκδότης – συγγραφέας) και τον βουλευτή και πρώην υπουργό Αγγελο Συρίγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Αλέξανδρος Παρθένης: Το πρόβλημα υγείας και ο γάμος του

Ο Αλέξανδρος Παρθένης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής και μεταξύ άλλων μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του.