Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Χριστούγεννα με εκπλήξεις* από το XMAS Calendar του opaponline.gr

Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το XMAS Calendar...

ΟΠΑΠ: Φρέσκια και δυναμική καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Η προστασία των παικτών και η υπεύθυνη διασκέδαση στο...

Η Γουόλ Στριτ στον «αυτόματο πιλότο»!

Οι χρηματιστές ετοιμάζουν σύστημα έκτακτης ανάγκης, χωρίς παρουσία ανθρώπων.

Ο τυφώνας «Σάντι» έπιασε εξαπίνης τους χρηματιστές της Νέας Υόρκης, αναγκάζοντας σε βεβιασμένο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου τον περασμένο Οκτώβριο. Γι’ αυτό οι υπεύθυνοι αναζητούν τώρα εφεδρικό σχέδιο λειτουργίας της Wall Street, για τέτοιες περιπτώσεις. Και επειδή όπου υπάρχει κέρδος όλα επιτρέπονται, στήνεται σύστημα ώστε οι μηχανές να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal», είναι θέμα χρόνου να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές ένα λεγόμενο «plan β’» το οποίο προβλέπει τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου χωρίς την ανθρώπινη παρουσία. Τις λεπτομέρειες του εναλλακτικού σχεδίου θα εξετάσει η Αμερικανική Επιτροπή για τις Ασφάλειες και τις Συναλλαγές. Αν το σχέδιο εγκριθεί, τότε αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από διακόσια είκοσι ένα χρόνια συναλλαγών που το σύστημα θα ανατεθεί εξ ολοκλήρου σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς την επίβλεψη χρηματιστών μέσα από τις εγκαταστάσεις της Γουόλ Στριτ.

Αν και εκπρόσωποι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αρνήθηκαν να σχολιάσουν ή να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται ότι οι συναλλαγές θα προωθούνται και θα εκτελούνται αποκλειστικά μέσω της Arca, θυγατρικής εταιρείας του Χρηματιστηρίου που είναι 100% ηλεκτρονική. Το νέο σχέδιο θα αντικαταστήσει το  υπάρχον, το οποίο σε περίπτωση φυσικής καταστροφής προβλέπει να παραμένει ανοιχτό το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με έναν ελάχιστο αριθμό χρηματιστών, ενώ οι εντολές για τις συναλλαγές να μεταβιβάζονται προς συμπλήρωση στην Arca.

Το υπάρχον σχέδιο κρίθηκε ακατάλληλο όταν τον περασμένο Οκτώβριο ο ισχυρός τυφώνας «Σάντι» υποχρέωσε τους υπευθύνους της Γουόλ Στριτ να κλείσουν για αρκετές μέρες το Χρηματιστήριο και να διακόψουν τις συναλλαγές, καθώς τμήμα του οικονομικού προαστίου του Μανχάταν βρέθηκε εντός της περιοχής που επιβαλλόταν να εκκενωθεί. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από εκατόν είκοσι χρόνια που καιρικές συνθήκες έγιναν αιτία για πολυήμερη παύση των εργασιών της Wall Street.

Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν τον Σεπτέμβριο του 1985 εξαιτίας του τυφώνα «Γκλόρια», όμως τότε το κλείσιμο των αγορών είχε διαρκέσει μόνο ένα 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μετά το τελευταίο περιστατικό σφοδρής κακοκαιρίας, πολλές εισηγμένες εταιρείες ανέπτυξαν εφεδρικά σχέδια λειτουργίας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα