Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Χριστούγεννα με εκπλήξεις* από το XMAS Calendar του opaponline.gr

Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το XMAS Calendar...

ΟΠΑΠ: Φρέσκια και δυναμική καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Η προστασία των παικτών και η υπεύθυνη διασκέδαση στο...

Ηλιάννα Ζέρβα: Κλέβει την παράσταση στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό των Πάζη-Αντωνιάδη με...

Θεαματικές είναι οι εμφανίσεις της Ηλιάννας Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται...

Η Σάντυ Χατζηϊωάννου στο Game Time: Το παιδικό όνειρο με τον Αντώνη...

Η δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για τις κρυφές επισκέψεις στα...

Στήριξαν τον «Αλλο άνθρωπο»

❱❱ Συμπολίτες μας μέσα σε δύο μέρες κάλυψαν τα έξοδα της οργάνωσης του Κ. Πολυχρονόπουλου που βοηθά απόρουςΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Τελικά, υπάρχουν άνθρωποι! Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο «Αλλος άνθρωπος» -έτσι έχει ονομάσει την κίνησή του-, ο οποίος ταΐζει και κοιμίζει ανέργους και φτωχούς τα χρόνια της κρίσης, ανέβασε πριν από λίγες μέρες ένα post στο οποίο ανέφερε ότι αναγκάζεται να κλείσει το σπίτι φιλοξενίας αστέγων που λειτουργεί και να μειώσει τη διάθεση δωρεάν φαγητού, λόγω των υπέρογκων εξόδων στα οποία δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει.

Συμπολίτες μας, λοιπόν, που δεν ενδιαφέρονται μόνο για ό,τι συμβαίνει μέσα στον φράχτη του σπιτιού τους, έσπευσαν να βοηθήσουν και μέσα σε μόλις δύο μέρες σχεδόν καλύφθηκαν τα έξοδα για τα ενοίκια που χρωστούσε ο Πολυχρονόπουλος για το κέντρο φιλοξενίας του στον Κεραμεικό.
Μάλιστα, οι ίδιοι απλοί άνθρωποι συνεχίζουν να βάζουν χρήματα στον λογαριασμό που είχε ανεβάσει στο facebook, προκειμένου το όνειρό του να βοηθάει τον συνάνθρωπο να παραμείνει ζωντανό.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται για να καλύψουμε τον λογαριασμό του νερού, να δώσουμε τα χρήματα στο πρακτορείο για τα εισιτήρια της Μυτιλήνης που χρωστάμε από Απρίλιο (σ.σ.: είχε διοργανώσει εκεί συσσίτια για τους πρόσφυγες), αλλά και να καλύψουμε και άλλους μήνες ενοικίου, ώστε να μην υπάρχει το άγχος και να μην αναγκαζόμαστε να κάνουμε κοινοποιήσεις» λέει στην «Espresso» o κ. Κώστας, ο οποίος το 2013 βραβεύτηκε από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ηρωες» για την προσφορά του.

«Δεν στεκόμαστε μόνο στα χρήματα, υπάρχουν και υλικά αγαθά που χρειαζόμαστε, όπως ελαιόλαδο και μπολάκια για τα μαγειρέματα, αλλά και καφέδες, καθαριστικά για το σπίτι και είδη πρώτης ανάγκης» συμπληρώνει.

Από μεγαλοστέλεχος εταιρίας, βρέθηκε και ο ίδιος άνεργος και στον δρόμο, γεγονός που τον έκανε να αναθεωρήσει πράγματα και καταστάσεις και σταδιακά να κατανοήσει τη σημασία της παροχής βοήθειας σε όποιον τη χρειάζεται. «Από το σπίτι περνάνε 120 άτομα κάθε μέρα, συν 40 παιδιά. Μπορεί να μη διαμένουν, αλλά κάνουν μπάνιο, έχουμε ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά, καφέ για τους μεγάλους και κάθε μήνα 400 με 450 οικογένειες έρχονται για να πάρουν τα τρόφιμα του μήνα και ό,τι χρειάζεται ένα σπίτι. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πάνω από 10.000 άνθρωποι έρχονται για να μπουν στο ίντερνετ και να βρουν δουλειά, να κάνουν μπάνιο, να τους δει γιατρός, να πλύνουν τα ρούχα τους και να κουρευτούν».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα