❱❱ Στη δημοσιότητα τα μέλη συμμορίας που δρούσε σε περιοχές της δυτικής ΑττικήςΑπό τον
Κώστα Στάμου
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης η οποία κρύβεται πίσω από τουλάχιστον 23 κλοπές πολυτελών μηχανών μεγάλου κυβισμού σε περιοχές της δυτικής Αττικής και είχε εξαρθρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Η Αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφίες και από τις κλεμμένες μηχανές, στις οποίες φαίνεται ότι η δεκαμελής σπείρα έβαζε στο μάτι ακριβά δίκυκλα, από τα οποία κέρδισε περισσότερα από 250.000 ευρώ.
Πρόκειται για τους Νικόλαο Κορωναίο, Γιώργο Κορωναίο, Δημήτρη Μητσόπουλο, Νικόλαο Ποθητό, Χρήστο Ζώκο, Argjir Zinxhiria, Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο, Αγγελο Αρτσιβούρτση, Νικόλαο Σηφοδασκαλάκη και Κωνσταντίνο Νταλάκο.
Η σπείρα δρούσε σε δύο επίπεδα, καθώς τα ηγετικά μέλη της έφερναν από χώρες του εξωτερικού μεταχειρισμένες και τρακαρισμένες μοτοσικλέτες, στις οποίες αντικαθιστούσαν ανταλλακτικά από τα ίδια μοντέλα που έκλεβαν τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί της οργάνωσης ταξίδευαν σε χώρες, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Σλοβενία, αγόραζαν τις τρακαρισμένες μηχανές και εν συνεχεία τις εισήγαν και τις ταξινομούσαν στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα τα υπόλοιπα μέλη αναζητούσαν τα αντίστοιχα μοντέλα που θα έκλεβαν, ώστε να γίνει η αλλαγή των ανταλλακτικών από τις κλεμμένες στις μεταχειρισμένες μηχανές. Μάλιστα, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, φρόντιζαν να τοποθετούν στις εισαγόμενες μοτοσικλέτες ανταλλακτικά που δεν έχουν χαρακτηριστικούς αριθμούς και δεν θα πρόδιδαν την προέλευσή τους.
Κατά παραγγελία
Τα μέλη της σπείρας που έκλεβαν τις μηχανές στη δυτική Αττική λειτουργούσαν μόνο κατά παραγγελία, ενώ παράλληλα «φακέλωναν» τους υποψήφιους στόχους τους. Αρχικά, παρακολουθούσαν τους χώρους όπου στάθμευε ο ιδιοκτήτης του το δίκυκλο που τους ενδιέφερε και, εφόσον δεν ήταν άμεσα δυνατή η κλοπή του, κατέγραφαν τον αριθμό της πινακίδας με σκοπό να ενημερώσουν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και να μάθουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη για μελλοντική κλοπή. Οι δράστες, αφού σήκωναν τις μηχανές ακόμη και από υπόγεια γκαράζ, τις μετέφεραν είτε σε δικούς τους χώρους είτε σε σπίτια φίλων και συγγενών τους. Στη συνέχεια τις παρέδιδαν στους αρχηγούς της οργάνωσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίσταζαν να τις επιστρέφουν με το αζημίωτο στους ιδιοκτήτες τους.