Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ράγισε καρδιές ο ήρωας πυροσβέστης: «Καλό παράδεισο, ψυχούλες μου»

❱❱ Για ώρες ολόκληρες πάλευε σαν θηρίο με τις φλόγες για να σώσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Και όταν η πύρινη Λερναία Υδρα υποχώρησε στο Μάτι, ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο, την απόγνωση, την απόλυτη καταστροφή, με εικόνες φρίκης, που είναι αδύνατον να περιγραφούν με λέξεις.

Μόνο τα δάκρυα που πλημμύρισαν τα μάτια του μπόρεσαν να αποτυπώσουν -έστω και λίγο- τον πόνο της ψυχής του! Και όταν πια και αυτά στέρεψαν, ο ήρωας πυροσβέστης Νίκος Ρουκούδης κατάφερε να γράψει λίγα λόγια για όλα όσα βίωσε, τα οποία δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μυαλό του. Λόγια που συγκλονίζουν, που παγώνουν το αίμα. Διαβάζοντας την ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook και τον αποχαιρετισμό του στις αθώες ψυχές που «έφυγαν» λυγίζει και ο πιο ψύχραιμος. «Το βλέμμα μου άλλαξε μια για πάντα» γράφει στο τέλος ο Νίκος Ρουκούδης σε ένα κείμενο-κατάθεση ψυχής, με το οποίο παραδίδει μαθήματα ζωής και ηρωισμού…

«Μάτι Αττικής 23-25 Ιουλίου 2018. Αυτήν την ώρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και στο σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και τη γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά. Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στη ρουτίνα μου. Δεν είναι τίποτα ίδιο, όμως… (…) Πόσες ψυχούλες χαμένες, άδικα και γρήγορα, πόσες περιουσίες στάχτη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο νεαρός πυροσβέστης, με καταγωγή από το Κιλκίς.

Συνεχίζει παραθέτοντας στιγμές από τη φρίκη που είδαν τα μάτια του τη «μαύρη Δευτέρα» στο μαρτυρικό Μάτι αλλά και τις επόμενες ημέρες, οπότε άνθρωποι προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μέσα στα αποκαΐδια: «“Είστε όλοι καλά;” ρωτούσα ανθρώπους που έβρισκα στον δρόμο να μαζεύουν ό,τι τούς έχει απομείνει. “Πώς να είμαστε καλά, αγόρι μου;” η πιο συνηθισμένη απάντηση… Πώς να είναι οι άνθρωποι καλά, ρε μ… κα, όταν έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες, περιουσία και ελπίδα;»

Το μακροσκελές ποστ του Νίκου Ρουκούδη, πατέρα ενός μικρού κοριτσιού, συνοδεύεται από μία φωτογραφία του με μάτια δακρυσμένα και ιδρώτα να τρέχει από το μέτωπό του: «Την πρώτη μέρα, μετά το πρώτο σοκ και την κούραση της διαδρομής, αφού ξεκινήσαμε να δουλεύουμε, κάθισα να βγάλω μερικές φωτογραφίες… Δεν άφηνα μέχρι τότε τον εαυτό μου να επηρεαστεί, ήθελα να κάνω τη δουλειά μου με καθαρό μυαλό. Ανοίγοντάς την, η κάμερα ήταν γυρισμένη και με αντίκρισα… Οχι μόνο είχα επηρεαστεί, είχε αλλάξει το βλέμμα μου μια για πάντα… Καλό παράδεισο, ψυχούλες μου… Μακάρι η απώλειά σας να διδάξει και να αποτρέψει μελλοντικές καταστροφές…».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...