Οργή δικαστών: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου η αποφυλάκιση Φλώρου

❱❱ Μονόδρομο, με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου, χαρακτηρίζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αρη Φλώρου, που καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power. Οι δικαστές στην οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για αθεμελίωτες καταγγελίες σε βάρος των συναδέλφων τους, που «ξεπερνούν κάθε όριο υποκρισίας».

Οπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που εξέτασε την αίτηση του 39χρονου εφάρμοσε κατά γράμμα όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε το 2015 από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με αυτό, οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι -χωρίς τη δυνατότητα διεξαγωγής πραγματογνωμοσύνης- να διατάξουν την υφ’ όρον απόλυση ενός κρατουμένου «εάν διαπιστώνεται ο με ευεργετικό τρόπο υπολογισμός του 1/5 της ποινής και η αναπηρία του καταδίκου σε ποσοστό άνω του 67% από βεβαίωση του ΚΕΠΑ».

Οπως σημειώνουν οι δικαστές, στην προκειμένη περίπτωση ο καταδικασθείς επιχειρηματίας προσκόμισε στο Δικαστικό Συμβούλιο σχετική βεβαίωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που τον έκρινε ανάπηρο σε ποσοστό 70% και επομένως «δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα για το συμβούλιο από την απόλυση του καταδίκου».

«Ξεπερνάει όμως κάθε όριο φαρισαϊσμού και υποκρισίας να καταγγέλλονται από θεσμικούς φορείς αυτοί που εφάρμοσαν τον νόμο ενεργώντας σύμφωνα με τη συνταγματική τους αποστολή!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Νέα δεξαμενόπλοια για την Aegean Shipping

Η Aegean Shipping με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου υπέγραψε...

Άλλες δύο γυναίκες έχουν μηνύσει τον ανώμαλο γυναικολόγο της Ρόδου

Τελειωμό δεν έχουν οι μηνύσεις εις βάρος του σεξομανούς γυναικολόγου της...

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν «κάηκε» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 €

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα...

Πίσω από τη βόμβα στον ΣΕΒ ο «βοηθός» του Παλαιοκώστα!

Ιαχές θριάμβου πρέπει να έβγαλαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που «ξεψάχνιζαν»...

Ο Έλληνας Τζορτζ Γιανκόπουλος θα μας σώσει από τον κορονοϊό

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα» λέει μια...

Δικαστής σχόλασε γάμο λόγω ανικανότητας στον… έρωτα

Τον γάμο θρησκευόμενου ζευγαριού ακύρωσε δικαστήριο του Καναδά λόγω της ανικανότητας...