Οργή δικαστών: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου η αποφυλάκιση Φλώρου

❱❱ Μονόδρομο, με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου, χαρακτηρίζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αρη Φλώρου, που καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power. Οι δικαστές στην οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για αθεμελίωτες καταγγελίες σε βάρος των συναδέλφων τους, που «ξεπερνούν κάθε όριο υποκρισίας».

Οπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που εξέτασε την αίτηση του 39χρονου εφάρμοσε κατά γράμμα όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε το 2015 από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με αυτό, οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι -χωρίς τη δυνατότητα διεξαγωγής πραγματογνωμοσύνης- να διατάξουν την υφ’ όρον απόλυση ενός κρατουμένου «εάν διαπιστώνεται ο με ευεργετικό τρόπο υπολογισμός του 1/5 της ποινής και η αναπηρία του καταδίκου σε ποσοστό άνω του 67% από βεβαίωση του ΚΕΠΑ».

Οπως σημειώνουν οι δικαστές, στην προκειμένη περίπτωση ο καταδικασθείς επιχειρηματίας προσκόμισε στο Δικαστικό Συμβούλιο σχετική βεβαίωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που τον έκρινε ανάπηρο σε ποσοστό 70% και επομένως «δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα για το συμβούλιο από την απόλυση του καταδίκου».

«Ξεπερνάει όμως κάθε όριο φαρισαϊσμού και υποκρισίας να καταγγέλλονται από θεσμικούς φορείς αυτοί που εφάρμοσαν τον νόμο ενεργώντας σύμφωνα με τη συνταγματική τους αποστολή!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ