Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Φραντζόλες κάνναβης

 Παραδοσιακός φούρνος στη Λάρισα ζυμώνει «ιδιαίτερα» καρβελάκια και κάνει δουλειές με… φούντες

Χρυσές δουλειές κάνει ένας παραδοσιακός φούρνος στη Λάρισα, καθώς οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν έπειτα από πολλά ζυμώματα να κατασκευάσουν το πιο «νόστιμο» χειροποίητο ψωμί από αλεύρι κάνναβης.

Το πρωτοποριακό προϊόν μπορεί αρχικά να ξένισε τους πελάτες του φούρνου στη Φιλιππούπολη, οι οποίοι ήταν επιφυλακτικοί κατά την πρώτη αγορά του, ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρόνο απέκτησε φανατικούς καταναλωτές.
Οπως αναφέρει ο υπεύθυνος του φούρνου Βασίλης Μπάτσικας, οι καταναλωτές βρίσκουν στα ράφια το ψωμί από αλεύρι κάνναβης, σε καρβελάκια των 400 γρ., το οποίο είναι κάπως ακριβότερο από το κανονικό ψωμί αφού το αλεύρι του εισάγεται από την Ιταλία και έρχεται σε τιμή σχεδόν τριπλάσια από την κανονική.

«Είναι ένα καινούργιο προϊόν και όπως καθετί καινούργιο σε βάζει στη διαδικασία να θέλεις να το δοκιμάσεις, είναι λοιπόν περιέργεια. Αυτό το προϊόν έχει ιδιαιτερότητες και στην υλοποίησή του αλλά και στα συστατικά που έχει μέσα. Εχει λοιπόν ωμέγα 3, δεν έχει γλoυτένη, περιέχει μαγνήσιο και γενικότερα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψωμί. Επίσης, έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, λίγο πρασινωπό».

Το αλεύρι κάνναβης δεν περιέχει γλουτένη, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, δηλαδή περίπου 29% πλήρη πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι, επίσης, το πλουσιότερο αλεύρι σε φυτικές ίνες από όλα τα αλεύρια σιτηρών, περιέχοντας περισσότερο από 40% αδιάλυτες ίνες.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...







Μποζουκια Αθηνα