Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η μαύρη γειτονιά του Hollywood!

Η γραφική γειτονιά Μπρέντγουντ θεωρείται ο επίγειος παράδεισος του...

«Άγιος Έρωτας»: Η δίκη του Παύλου παίρνει απροσδόκητη τροπή

Ο Πέτρος και ο Στέφανος, μετά  τον ξαφνικό θάνατο της Νότας, έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα και επικίνδυνη κατάσταση από τον Ιταλό λαθρέμπορο στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος Έρωτας».

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αποδείξτε την αξία σας και ζητήστε την ανάλογη...

Ορθοπεταλιά από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα

❱❱ Η ανάγκη του να πατήσει τα εδάφη όπου έζησαν οι πρόγονοί του οδήγησαν τον 34χρονο Γιώργο Λυπηρίδη στην απόφαση να διανύσει με ποδήλατο την απόσταση από το Βέρμιο έως την Τραπεζούντα! Για τον Πόντιο ποδηλάτη το ταξίδι από τον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας Σουμελά Βερμίου προς το ομώνυμο ιστορικό μοναστήρι της μικρασιατικής πόλης ήταν στόχος ζωής, αφού ήθελε διακαώς να επισκεφτεί τα μέρη όπου έζησαν πριν από πολλά χρόνια οι συγγενείς του.

Γεννημένος στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, ο Γιώργος Λυπηρίδης ήρθε στην Ελλάδα πριν γίνει οκτώ ετών, αλλά θυμάται πάντα τα χρόνια που έζησε στο ποντιακό χωριό Τσιχιτζβάρι, ψηλά στα καυκάσια βουνά. Η καταγωγή της οικογένειάς του, όμως, είναι από το χωριό Παρτίν του Πόντου, 180 χιλιόμετρα από την Τραπεζούντα.

«Ηθελα να δω κι εγώ τις ρίζες μου…» είπε, εξηγώντας γιατί αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι με το ποδήλατό του, το οποίο πραγματοποίησε μέσα σε δέκα μέρες. Οταν έφτασε στην Τραπεζούντα, υποσχέθηκε στον εαυτό του το επόμενο ταξίδι με το ποδήλατο να είναι για το χωριό του, το Τσιχιτζβάρι, όπου θα ανάψει ένα κερί στους τάφους των προγόνων του.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...







Μποζουκια Αθηνα