Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ρομπότ Ελληνα καθηγητή χτυπά τον καρκίνο!

❱❱ Νοσοκομεία σε Ευρώπη και Καναδά θα εγκαταστήσουν την εφεύρεση στις αρχές του 2019Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Ενας Ελληνας με καταγωγή από το Μεσοχώρι της Καρπάθου ίσως κρατά στα χέρια του το «εργαλείο» για τη βελτίωση της θεραπείας του καρκίνου, καθώς κατάφερε με τη βοήθεια της επιστημονικής ομάδας του να κατασκευάσει ένα ρομπότ που στοχεύει καλύτερα τα καρκινικά κύτταρα, εξολοθρεύοντάς τα!

Ο 46χρονος καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών Νίκος Παραγιός χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) για να βελτιώσει μέσω ραδιοθεραπείας τη θεραπεία του καρκίνου. Ετσι, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μηχάνημα το οποίο «στέλνει» την ακτινοβολία στον οργανισμό, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα. Παράλληλα, δημιούργησε ένα λογισμικό το οποίο αποτελεί τον εγκέφαλο του μηχανήματος και επιλέγει ποιες ακτίνες θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να είναι εφικτές η καλύτερη δυνατή θεραπεία και η ελαχιστοποίηση των μεταστάσεων.

Το πρόγραμμα αυτό διαφέρει από ασθενή σε ασθενή και εξαρτάται από την ανατομία του, αλλά και από το όργανο το οποίο έχει «χτυπήσει» ο καρκίνος. «Η ομάδα μου δημιούργησε ένα καινούργιο λογισμικό για να βελτιωθεί στο μέγιστο η ποιότητα της θεραπείας. Αυτό που κάνουμε είναι να στοχεύουμε καλύτερα τα καρκινικά κύτταρα εξολοθρεύοντάς τα, αποφεύγοντας να επιβαρύνουμε τα υγιή. Το μηχάνημα που στέλνει την ακτινοβολία είναι ρομπότ και η ακτινοβολία είναι στοχευμένη. Είναι αποτέλεσμα ερευνητικής δουλειάς πέντε χρόνων» δήλωσε ο 46χρονος επιστήμονας, μιλώντας στη «Ροδιακή».

4 5 f2 nikosparagios

Οπως ανέφερε ακόμη ο Ελληνας καθηγητής, ο οποίος έχει βραβευτεί από το γαλλικό υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνας, το γαλλικό υπουργείο Βιομηχανίας και το Ευρωπαϊκό Ιδρυμα Ερευνας, η χημειοθεραπεία είναι σε φάση αντικατάστασης από καινούργιες θεραπείες οι οποίες, σε συνδυασμό με την εφεύρεση της ομάδας του, μπορούν να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ασθενή.

15.000.000 κρούσματα

«Ενας στους δύο ανθρώπους έως το 2030 θα διαγνωστεί με έναν καρκίνο και 15.000.000 άνθρωποι εκείνο τον χρόνο δεν θα επιβιώσουν!» τόνισε για την ασθένεια που θερίζει όλον τον πλανήτη ο κ. Παραγιός, διευκρινίζοντας ότι το μηχάνημα που δημιούργησε μαζί με τη δεκαπενταμελή ομάδα του θα εγκατασταθεί από τις αρχές του νέου έτους σε τρία νοσοκομεία στη Γαλλία και σε ακόμη τρία, στο Ισραήλ, στον Καναδά και στην Αυστρία.

«Στόχος μας είναι το 2021 να πάμε στην Αμερική, το 2023 στην Κίνα και να γίνουμε η πιο καινοτόμος λύση στον κόσμο για τη θεραπεία του καρκίνου μέσω ραδιοθεραπείας. Σκοπός μας είναι η λύση μας να χρησιμοποιείται σε όλα τα αντικαρκινικά κέντρα στον κόσμο, μειώνοντας τους θανάτους και βελτιώνοντας τη ζωή των προσβεβλημένων από καρκίνο» κατέληξε ο σπουδαίος επιστήμονας, λέγοντας ότι οι επιτυχίες του δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τις θυσίες των γονιών του Κωνσταντίνου και Ειρήνης και τη συμπαράσταση των δύο αδελφών του Πέτρου και Βασίλη.

Ο Νίκος Παραγιός, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στο Παρίσι, κατάγεται από την Κάρπαθο. Τελειώνοντας το δημοτικό εγκαταστάθηκε στη Ρόδο, όπου φοίτησε στο Καζούλλειο Γυμνάσιο και Λύκειο. Αν και ήταν ο πιο δυνατός μαθητής στο σχολείο του, δεν άφηνε και το παιχνίδι, καθώς αγωνιζόταν στην ομάδα μπάσκετ του Διαγόρα. Στη συνέχεια φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκεί ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του στον ίδιο κλάδο και το 2000 τελείωσε το διδακτορικό του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου Nice Sophia Antipolis της Γαλλίας. Εχει εργαστεί ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Yale και το πανεπιστήμιο του Houston και τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως καθηγητής Μαθηματικών σε ένα από τα καλύτερα γαλλικά πανεπιστήμια, το Ecole Centrale Supelec University Paris Saclay.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...