Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Περίεργος θάνατος Νο 3!

❱❱ Νεκρός στο κελί του στον Κορυδαλλό βρέθηκε και ο Αλβανός που είχε προσφέρει καταφύγιο στους δύο killers του Μιχάλη ΖαφειρόπουλουΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Προβληματίζει τις Αρχές ο τρίτος κατά σειρά θάνατος κρατουμένου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στις Φυλακές Κορυδαλλού, ειδικά από τη στιγμή που δύο από αυτούς ήταν πρόσωπα «κλειδιά» και συνδέονταν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και κατ’ επέκταση με την υπόθεση της Energa.

Την Κυριακή βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του ένας 34χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε προσφέρει καταφύγιο στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα στους δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο.

Οπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα η «Espresso», ο 34χρονος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018 από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από πληροφορίες ότι προετοίμαζε απόδραση τύπου Πάσσαρη για τον Αρμπέν Μπάκο, τον μακελάρη του Μικρολίμανου που κατηγορούνταν και ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. 

Στο διαμέρισμα του 34χρονου είχαν βρεθεί δύο στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα, δύο καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν στο μακελειό που προετοίμαζε με άγνωστους συνεργούς του για να καταφέρει ο Μπάκο να αποδράσει.

Τον σκότωσε

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχίμ Μραχιμάι, σκότωσε τον Μπάκο μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, δήθεν για να πάρει πίσω το αίμα του άτυχου ποινικολόγου. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εκτιμούν πως τα κίνητρα της δολοφονίας του επικίνδυνου κακοποιού έχουν να κάνουν με τα σκοτεινά και αιματηρά παιχνίδια εξουσίας εντός των φυλακών.

Πάντως, ο θάνατος του 34χρονου οφείλεται μάλλον σε παθολογικά αίτια ή σε χρήση ναρκωτικών, καθώς ήταν χρόνιος τοξικομανής. Ωστόσο, το περίεργο είναι πως θα τον χρησιμοποιούσε ως μάρτυρα υπεράσπισής του στην επικείμενη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ένας άλλος Αλβανός κρατούμενος, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία.

Ο συγκεκριμένος υποστηρίζει πως ο 34χρονος δηλητηριάστηκε από κυκλώματα που ήθελαν να του κλείσουν το στόμα, καθώς επρόκειτο να καταθέσει πως σκόπευαν να δηλητηριάσουν και τον ίδιο, ίσως για να αποφύγουν αποκαλύψεις για τη δολοφονία του δικηγόρου ή την Energa. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η απόπειρα εναντίον του απέτυχε επειδή τον ενημέρωσαν Πακιστανοί και Κούρδοι κρατούμενοι ότι κάποιοι θα έριχναν δηλητήριο στο φαγητό του και έχει κρατήσει ένα δείγμα από αυτό για να το καταθέσει στις Αρχές.

«ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ»

Καταπέλτης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές ήταν σε συνέντευξή του με αφορμή τον τρίτο θάνατο κρατουμένου ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, ο οποίος έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών που υποβοηθούν επίορκοι, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε μέσα και τα ανύπαρκτα μέτρα ελέγχου από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Υπάρχουν ανεπαρκές σύστημα ελέγχου, ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και διαφθορά επίορκων υπαλλήλων… Εντός των φυλακών γίνεται όχι μόνο χρήση αλλά και εμπόριο ναρκωτικών, με τις τιμές να είναι πολλαπλάσιες από αυτές που ισχύουν στην αγορά» κατήγγειλε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Καλύτερος είναι ο έλεγχος στο αεροδρόμιο παρά στις φυλακές»! Ο κ. Καρακίτσος αποκάλυψε ότι και σε άλλα καταστήματα κράτησης, εκτός από αυτό του Κορυδαλλού, γίνονται αυτοκτονίες και τόνισε ότι η Πολιτεία δεν έχει καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...