Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Eurojackpot: Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ,...

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

Η μαφία των κελιών

❱❱ Τι δείχνουν οι θάνατοι κρατουμένων στον ΚορυδαλλόΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Τα παιχνίδια κυριαρχίας του υποκόσμου των φυλακών και τις υπόγειες συμμαχίες με φόντο την άνεση μέσα στα κελιά και τα εύκολα χρήματα για τους «ισχυρούς» φέρνουν στην επιφάνεια οι αλλεπάλληλοι θάνατοι στον Κορυδαλλό, με τελευταίο αυτόν του 34χρονου Αλβανού, που φέρεται ότι ήταν δεξί χέρι ενός εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι προτού συλληφθούν εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου, έχουν δημιουργήσει κύκλωμα που εξακολουθεί να δολοφονεί κατά παραγγελία και μέσα στις φυλακές.
Παράλληλα, το ίδιο κύκλωμα παρέχει προστασία σε κρατουμένους με οικονομική άνεση, διακινεί ναρκωτικά και δίνει εντολές για παρανομίες εκτός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Στενή σχέση

Η αρχή έγινε με τη δολοφονία του Αρμπέν Μπάκο μέσα στο κελί του, στον Κορυδαλλό. Το θύμα, ένας εκ των ηθικών αυτουργών της υπόθεσης Ζαφειρόπουλου, σφαγιάστηκε από τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου, που φέρεται ότι διατηρεί στενή σχέση με τον δεύτερο ηθικό αυτουργό. Τελευταίο επεισόδιο στις Φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο θάνατος (μάλλον από ναρκωτικά ή παθολογικά αίτια) ενός 34χρονου Αλβανού, που και αυτός είχε έμμεση σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, καθώς διατηρούσε στενή επαφή με έναν εκ των ηθικών αυτουργών.

Η ομάδα των σκληρών Αλβανών κακοποιών που κατάφερε να κινεί τα νήματα στους διαδρόμους της φυλακής πουλάει «προστασία» σε κρατουμένους με φουσκωμένο πορτοφόλι, δίνει εντολές για συμβόλαια θανάτου μέσα και έξω από τα σωφρονιστικά ιδρύματα και οργανώνει ληστείες και κλοπές εκτός αυτών, εξασφαλίζοντας μερίδιο από τη λεία ώστε να μπορούν τα μέλη της να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της έγκλειστης διαβίωσης και να περνούν ζωή και κότα τα χρόνια που τους απομένει να εκτίσουν.

Ναρκωτικά και γυναίκες

Ολα άρχισαν το 2006, όταν τα «έσπασαν» τα μέλη μιας πολυπληθούς ομάδας Αλβανών κακοποιών που διακινούσε ναρκωτικά και γυναίκες στην Αθήνα. Τότε, ξεκίνησε πόλεμος με συνεχείς αλληλοσκοτωμούς, που κορυφώθηκε με την εισβολή ενόπλου σε ένα καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου θέρισε έναν Αλβανό αντίπαλό του και άλλους δύο θαμώνες που δεν είχαν σχέση μαζί του!

Από τότε τα πιο αδίστακτα μέλη αυτών των συμμοριών εντάχθηκαν στις ομάδες «νονών» της νύχτας, ακολουθώντας δική τους εγκληματική πορεία, καθώς αναλάμβαναν συμβόλαια θανάτου. Ενα από αυτά ήταν η απόπειρα δολοφονίας γνωστού δικηγόρου που ήταν πολιτική αγωγή στην υπόθεση της Energa, τον οποίο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Οταν η Ασφάλεια εξάρθρωσε ολόκληρο το εγκληματικό δίκτυο, εκείνο άρχισε να απλώνει τα δίχτυα του μέσα στις φυλακές, κυρίως του Κορυδαλλού.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...