Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Savoir vivre για το πρώτο ραντεβού!

❱❱ Ειδικός στους καλούς τρόπους συμπεριφοράς εξηγεί ποιους κανόνες πρέπει να τηρήσει ο σύγχρονος άνδρας για να βγει «ασπροπρόσωπος»

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο άνδρας πρέπει και στις μέρες μας να πληρώνει τον λογαριασμό στο πρώτο ραντεβού ή όχι; Πρέπει να ποστάρει στο social media γι’ αυτό; Το smartphone έχει θέση ή όχι στο τραπέζι; Ειδικός στους καλούς τρόπους συμπεριφοράς αναλαμβάνει να δώσει απαντήσεις, αποκαλύπτοντας ποιοι από τους παλιούς κανόνες του savoir vivre ισχύουν ακόμη και ποιοι νέοι έχουν προστεθεί λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Για να γνωριστεί κανείς καλύτερα στο πρώτο ραντεβού, καλό θα ήταν να ακολουθήσει την «πεπατημένη», πηγαίνοντας για δείπνο σε εστιατόριο, σύμφωνα με τον οδηγό καλής συμπεριφοράς για το 2019, όπως τον παρουσίασε ο Γουίλιαμ Χάνσον με άρθρο του στην «Daily Mail».

Στο ερώτημα αν πρέπει ο άνδρας να ανοίξει την πόρτα του εστιατορίου για να μπει η γυναίκα, ο Χάνσον δεν έχει καμία αμφιβολία. «Στις μέρες μας δεν με νοιάζει αν αυτός που έρχεται πίσω μου είναι γυναίκα, άνδρας, παιδί ή… κατσίκα, θα κρατήσω την πόρτα ανοιχτή διότι είναι μια όμορφη χειρονομία» γράφει.

Στο παρελθόν θεωρούνταν ιπποτισμός να σηκώνεται από την καρέκλα του ο άνδρας όταν η γυναίκα σηκωνόταν από το τραπέζι, για να πάει, για παράδειγμα, στην τουαλέτα. Στιςημέρες μας τα πράγματα έγιναν πιο απλά, σύμφωνα με τον ειδικό.

«Αν αρέσει στις γυναίκες σας να σηκώνεστε, κάντε το, αν όχι, μείνετε καθιστοί» γράφει. Οσον αφορά τη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Χάνσον συστήνει να το βάλει κανείς σε σίγαση και να μην ασχοληθεί καθόλου μαζί του, δίνοντας όλη την προσοχή του στη γυναίκα που συνοδεύει. Πρόσθεσε, επίσης, ότι απαγορεύεται διά… ροπάλου να ποστάρει στα social media για το ραντεβού.

Οταν η γυναίκα κάνει κάποιο κομπλιμέντο, ο άνδρας πρέπει να απαντήσει με απλότητα «ευχαριστώ». Το σύγχρονο savoir vivre επιβάλλει όμως να το κρατήσει στο μυαλό του, ώστε να κάνει στη γυναίκα ανάλογο κομπλιμέντο αργότερα. Οταν δε έρχεται ο λογαριασμός, πρέπει να τον πάρει αυτός που τον ζήτησε.

Οσο για το αν πρέπει να πληρώνει πάντα ο άνδρας, ο Χάνσον είναι ξεκάθαρος. «Οποιος προσκαλεί τον άλλον στο πρώτο ραντεβού πληρώνει, ενώ στα επόμενα ραντεβού πληρώνουν εναλλάξ» λέει. Σε περίπτωση που το πρώτο ραντεβού δεν ήταν καλό, οπότε γνωρίζει κανείς ότι δεν θα υπάρξει άλλο, καλό θα ήταν να πληρώσουν μισά μισά.

Τέλος, αν βρέχει βγαίνοντας από το εστιατόριο, ο παλιός κανόνας που επέβαλλε στους άνδρες να περπατούν στην εξωτερική πλευρά του πεζοδρομίου για να προστατεύουν τις γυναίκες από τα νερά που σηκώνουν τα αυτοκίνητα είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, σύμφωνα με τον Χάνσον.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...






Μποζουκια Αθηνα