Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Τους «έκαψε» ένα πτώμα!

❱❱ Ο διάλογος του συλληφθέντος δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου με τον «εγκέφαλο»

Μαραθώνια κατάθεση στον εφέτη ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την αποκαλούμενη υπόθεση «Κορυδαλλός Mafia», ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν αργά χθες το μεσημέρι οι συλληφθέντες δικηγόροι Γιώργος Αντωνόπουλος και Χρυσούλα Κιουμουρτζή, έδινε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, που φέρεται ότι ήταν αποδέκτης των εκβιασμών μελών του κυκλώματος.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Energa έχει καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, ο οποίος ωστόσο στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο «κοριός» της Αστυνομίας εμφανίζεται να συνομιλεί με τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Οι επίμαχοι διάλογοι του δικηγόρου με τα μέλη του κυκλώματος σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία της δικογραφίας οδήγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου και της Χρυσούλας Κιουμουρτζή, η οποία εκπροσώπησε τον Λεκοτσάι κατά τη διάρκεια ανακριτικής διαδικασίας.

Σε αυτούς περιλαμβάνεται και διάλογος που λαμβάνει χώρα μεταξύ του Γιώργου Αντωνόπουλου και του Κλοντιάν Λεκοτσάι, και έχει ως εξής:

Λεκοτσάι: «Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;»

Γ. Αντωνόπουλος: «Θα κοιτάξω…»

Λεκοτσάι: «Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλον δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην… Ξέρεις εσύ».

Γ. Αντωνόπουλος: «Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό».

Μάλιστα, ο Λεκοτσάι είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, ενοχοποιώντας στην ουσία τον Αριστείδη Φλώρο.

Το ίδιο δικαστήριο είχε καταδικάσει ως φυσικούς αυτουργούς της απόπειρας δολοφονίας σε πολυετείς καθείρξεις τους δύο Αλβανούς βαρυποινίτες Ολντι Ντούτσε και Αμπερ Μπάκο (23 και 22 χρόνια, αντιστοίχως).

Ο τελευταίος τον περασμένο Ιανουάριο δολοφονήθηκε μέσα στον Κορυδαλλό και ενώ επρόκειτο να δικαστεί για ηθική αυτουργία στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στις 13 Μαρτίου, ο Αριστείδης Φλώρος, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που ήταν ο δικηγόρος του στην υπόθεση της Energa, είχε περιγράψει στο δικαστήριο ένα σκηνικό εκβιασμού που είχε στηθεί, όπως είπε, γύρω του με τη συμμετοχή γνωστών δικηγόρων της Αθήνας.

Εκβιασμοί στη φυλακή

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε πως ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του, αν δεν του δώσει 5.000.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Αριστείδης Φλώρος αναφέρθηκε σε συνάντηση, η οποία του μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον δικηγόρο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Επικαλούμενος όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος δικηγόρος του, ο Αριστείδης Φλώρος ανέφερε πως η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μεταξύ του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, που εκπροσωπούσαν τον Γιώργο Αντωνόπουλου στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Οπως κατέθεσε ο Αριστείδης Φλώρος, εκεί οι δύο δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν 2.000.000 ευρώ. Οπως είπε ο Αριστείδης Φλώρος, του ζητούσαν τα χρήματα αυτά για να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του.

Επίσης, του ζητούσαν τα χρήματα αυτά και για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, δηλαδή ο νεκρός Μπάκο και ο Ντούτσε, οι οποίοι υποστήριζαν ότι είχαν λάβει την εντολή για την επίθεση σε βάρος του δικηγόρου από τον Αριστείδη Φλώρο.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...