Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού δεν λυγίζει τον έρωτά τους

❱❱ Η Καλογρίδη στο πλευρό του Λυκουρέζου, ο οποίος κρατείται! Ο ποινικολόγος απολογείται τη Μεγάλη Δευτέρα για την εμπλοκή του στη μαφία του ΚορυδαλλούΣοκαρισμένος και εξοργισμένος για τις καταιγιστικές εξελίξεις που τον οδήγησαν στο κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου ως κατηγορούμενο για την υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού εμφανίζεται ο 85χρονος ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος προσήχθη χθες το μεσημέρι στον έβδομο όροφο του Εφετείου από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Ο γνωστός ποινικολόγος και ο συγκατηγορούμενος συνάδελφός του Θεόδωρος Παναγόπουλος ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ έως τότε θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

«Εγώ και ο Θοδωρής, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν!» ήταν τα λόγια του έξω από το ανακριτικό γραφείο, όπου λίγη ώρα νωρίτερα είχαν φτάσει για να του συμπαρασταθούν η κόρη του Μαρία – Ελένη και τα δυο παιδιά από τον πρώτο του γάμο με τη γοητευτική Βραζιλιάνα Αλίσια, Ιάσονας και Μαρία.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι τρεις τους συνομιλούσαν με τους στενούς συνεργάτες του πατέρα τους που είχαν κατακλείσει τον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου. Λίγο προτού βγει από τον ανακριτή ο ποινικολόγος, τους επετράπη η είσοδος στο γραφείο προκειμένου να συνομιλήσουν για λίγα λεπτά μαζί του.

wq34tΣτο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στο Εφετείο βρέθηκε και η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη, που στεκόταν σε κοντινή απόσταση από τα τρία παιδιά του. Κατά την άφιξή του η πολυαγαπημένη του κόρη Μαρία – Ελένη έπεσε συγκινημένη στην αγκαλιά του, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αναρτήσει σαφές μήνυμα για τη σύλληψη του πατέρα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ανέβασε στην αρχή στο Ιnstagram μια κινέζικη παροιμία, στην οποία έγραφε: «Μην κάνεις όλα όσα μπορείς, μην ξοδεύεις όλα όσα έχεις, μην πιστεύεις όλα όσα ακούς και μη λες όλα όσα ξέρεις». Στη συνέχεια ανάρτησε το μήνυμα: «O αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ταλαιπωρημένος

Ο 85χρονος ποινικολόγος ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος, καθώς είχε περάσει τη νύχτα της Πέμπτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά τη σύλληψή του βάσει εντάλματος σε βάρος του με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών βρίσκεται λόγω μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που τον εμφανίζουν να ζητά το ποσό των 2.000.000 ευρώ από τον κατηγορούμενο Αρη Φλώρο, προκειμένου να αποσυρθούν καταθέσεις που τον «έκαιγαν» για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014.

Αναφερόμενος στην έκδοση του εντάλματος σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο συνήγορός του Θρασύβουλος Κονταξής έκανε λόγο για «τοξικό κλίμα που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας», τονίζοντας ότι το ένταλμα «δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα».

«Ενταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής, είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφερόμενος στον εντολέα του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένος, και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία που να τον εμπλέκει.

«Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζουν για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το Ποινικό Δίκαιο» τόνισε ο στενός συνεργάτης του 85χρονου ποινικολόγου Γιάννης Μαρακάκης και πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο γνωστός δικηγόρος ήταν εξαρχής στη διάθεση των Αρχών: «Γνωρίζετε όλοι πόσο εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου…»

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...