Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Ζήτησα 200.000 € για τον Φλώρο»

❱❱ Ο Λυκουρέζος παραδέχθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου ότι αξίωσε το ποσό ως αμοιβή

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

«Δικηγορική αμοιβή» χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος το ποσό των 200.000 ευρώ, που παραδέχτηκε πως ζήτησε από τον Αριστείδη Φλώρο μέσω του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία του αδικοχαμένου ποινικολόγου, ο μάρτυρας -που, την ίδια ώρα, είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού»- υποστήριξε ότι ζήτησε το επίμαχο ποσό τις παραμονές έναρξης της δίκης του επιχειρηματία της Energa ως ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου, στο πλαίσιο «γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου – Αντωνοπούλου».

«Αυτό που υπήρξε, και το ομολογώ, είναι πως στο τέλος του Αυγούστου του 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000, στο πλαίσιο της διευθέτησης, προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων στην επίμαχη δίκη.

«Ποτέ δεν είπα ότι τους Αλβανούς τούς ελέγχουμε. Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών (σ.σ.: φυσικοί αυτουργοί και μάρτυρες στην επίμαχη δίκη)» υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος, ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος διέψευσε ότι ζήτησε το ποσό των 2.000.000 ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, λέγοντας ότι «δεν γίνεται στις 31 Αυγούστου να ζητάω 2.000.000 και τρεις ημέρες μετά 200.000»! Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος εξέταζε το ενδεχόμενο να μην παρασταθεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, υποστήριξε ότι μετά το περιστατικό «είχε πάντοτε τον φόβο και τον προβληματισμό».

«Γινόταν προσπάθεια να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, ήταν μόνιμος ο φόβος ότι κινδυνεύει η ζωή του, δεν είχε παρέλθει, παρότι είχαν περάσει δυο τρία χρόνια. Ηθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος, αλλά ταυτόχρονα φοβόταν» είπε. Αποκαλυπτικός για όσα του εκμυστηρεύτηκε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σε συνάντηση που είχαν στις φυλακές, τρεις ημέρες πριν δολοφονηθεί, ήταν ο αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Αντώνης Αραβαντινός, που πήρε τη σκυτάλη των καταθέσεων.

Ο μεγάλος κίνδυνος

«Ο Ζαφειρόπουλος μου είπε ‘‘ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι στις φυλακές – ο Αρης κινδυνεύει δυστυχώς από συναδέλφους μου’’ περιέγραψε ο μάρτυρας, «δείχνοντας» τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τον Γιώργο Αντωνόπουλο ως τα πρόσωπα που ζητούσαν χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο. «Μου είπε ότι στην αρχή ζητούσαν 3.000.000, που μετά έγιναν 2.000.000. Γινόταν ένα παζάρι, του τα ζητούσαν για να αποσύρουν την κατηγορία. Ο Ζαφειρόπουλος θεωρούσε ότι, αν δεν επενέβαιναν οι δικηγόροι, δεν θα επενέβαιναν οι Αλβανοί» ανέφερε ο Αντώνης Αραβαντινός, εξηγώντας πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «εννοούσε ότι ο Φλώρος εκβιάζεται από τους δικηγόρους».

Αναφερόμενος στον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας του Κορυδαλλού» Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος παρενέβαινε καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του, τον χαρακτήρισε έναν εκδικητικό, μανιακό και ικανό για όλα κακοποιό. «Ηταν ο αρχηγός της ομάδας. Ηταν ένα βήμα πριν από το όραμά του, ήθελε να ηγεμονεύσει και κάποια στιγμή ήταν πολύ κοντά. Ηθελε να γίνει ‘‘Κόζα Νόστρα’’ αλλά ήταν Κόζα… μόστρα!» τόνισε ο κ. Αραβαντινός, που αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει απειληθεί επανειλημμένα από τον κατηγορούμενο.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....