Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Οικογενειακό μενού με γεύματα πέντε ημερών

Οικονομικό μενού από τον Βησσαρίονα.

Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης «Μαγειρεύει οικονομικά» καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η εκπομπή μαγειρεύει παραδοσιακά, υγιεινά ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα ή εναλλακτικά επιδόρπιο (κάποιες φορές και τα δύο μαζί), δημιουργεί γεύματα πέντε ημερών.

Σήμερα ετοιμάζει ένα υπέροχο πιάτο με καλομαγειρεμένο χοιρινό. Η σάλτσα από ταχίνι και κατίκι Δομοκού κάνει τη διαφορά. Το σερβίρει, δε, με αρωματικό ρύζι. Συνεχίζει το γεύμα κάνοντας νηστίσιμα σκαλτσούνια με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα πορτοκάλι.

Για αύριο ο Βησσαρίων δείχνει πώς τα μανιτάρια γίνονται μία υπέροχη σούπα φρικασέ, γευστική και πλούσια. Η λευκή κρέμα από το κατίκι δημιουργεί στο φαγητό μια υπέροχη γεμάτη σάλτσα. Ο αρωματικός χαλβάς που προτείνει στο επιδόρπιο είναι ένα γλυκό με σιμιγδάλι που σοτάρεται στο φρέσκο βούτυρο, με το άρωμα της μαστίχας και του πορτοκαλιού να δένουν υπέροχα μεταξύ τους.

Την Πέμπτη το μενού έχει αρνάκι με λευκή σάλτσα από κατίκι και πολλά λαχανικά. Αυτή είναι η πρόταση για το κυρίως γεύμα. Η σαλάτα, δε, είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιήσει κάποιος μαγειρικά τις φακές νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά.

Στο κλείσιμο της εβδομάδας ο σεφ φτιάχνει μία πίτα, τη λαδένια, έχοντας ως γέμιση μόνο τρία υλικά και τραγανό χειροποίητο φύλλο. Αυτή είναι η συνταγή που ταξιδεύει από την Κίμωλο στην κουζίνα μας, με σκοπό να τη μάθουμε, να την αγαπήσουμε και να την διαδώσουμε.

Ακόμη δημιουργεί μια αφράτη ζύμη για κρουασάν με σοκολάτα. Η γέμιση με σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και κατίκι Δομοκού είναι μια υπέροχης υφής κρέμα που μετατρέπει το επιδόρπιο σε ένα εξαιρετικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα