Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Αερομαχίες «γιοκ»!

Η κρίση καθήλωσε τα μαχητικά μας, λένε οι Τούρκοι.

Στη λογική του Ευάγγελου Βενιζέλου κινείται ο τουρκικός Τύπος κι έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των εξ ανατολών γειτόνων μας, τα μαχητικά μας αεροσκάφη αποφεύγουν τις αερομαχίες και τις πτήσεις στο Αιγαίο για λόγους… οικονομίας. Τον ίδιο λόγο επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκφράσει τη διαφωνία του στην απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου να παρελάσει και τμήμα μηχανοκινήτων του στρατού την 28η Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα «Habertürk», με δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι τα ελληνικά αεροσκάφη δεν μπορούν να εμπλακούν σε αερομαχίες λόγω της οικονομικής κρίσης. Στο ρεπορτάζ, η εφημερίδα επικαλείται τα στοιχεία από την τουρκική πολεμική αεροπορία, βάσει των οποίων από την 1η Ιουλίου δεν έχει καταγραφεί καμία παραβίαση του… τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.

Επικαλείται μάλιστα και στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έκοψε μαχαίρι τις παραβιάσεις λόγω των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η απογείωση για κάθε F-16 κοστίζει 10.000 ευρώ και για κάθε Μιράζ 11.000 ευρώ, ενώ υπολογίζει το συνολικό κόστος από τις αερομαχίες σε 20 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως τα άρματα θα συμμετάσχουν στην παρέλαση. Σύμφωνα με τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, που κινείται στη λογική της εθνικής πολιτικής, το συνολικό επιπλέον κόστος από τη συμβολική συμμετοχή μηχανοκινήτων θα είναι περί τα 35.000 ευρώ. Κατά τον υπουργό «δεν μπορεί το πατριωτικό φρόνημα να κοστολογείται», ενώ πρόσθεσε ότι η συμμετοχή μηχανοκίνητων αποτελεί αναφορά τιμής στην επέτειο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ολα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιούσε αυθημερόν επίσκεψη στην Αλβανία. Ο κ. Βενιζέλος έγινε αποδέκτης ανθελληνικών δημοσιευμάτων, αφού οι γείτονες τον υποδέχθηκαν με «τσάμικα» πρωτοσέλιδα. Οπως σημειώνουν ιστοσελίδες των αλβανικών εφημερίδων, ο τσάμης Ιντρίζι του PDIU, παραμονές της επίσκεψης Βενιζέλου στην Αλβανία «θυμήθηκε» πως το «ψήφισμα» για το τσάμικο έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Φυσικά η υπενθύμιση γίνεται για τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα που συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημειώνεται ότι αρχές Νοεμβρίου την Αλβανία θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κάρολος Παπούλιας.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα