Εκεί μπορεί να… ΣΚΟΝΤΑψει

Γιατί «εχθρός» είναι η Ξάνθη και όχι ο ΠΑΣ Γιάννινα στην ευρωπαϊκή προοπτική του Παναθηναϊκού.

Οι λέξεις «αδειοδότηση» και «Ευρώπη» κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες στην καθημερινότητα του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος όσο πλησιάζει το τέλος του Μαρτίου τα δίνει όλα για να μην υπάρξει κανένα απολύτως εμπόδιο στην ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας του. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να χρειάζεται την υπέρβαση στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ωστόσο ο ηγέτης των «πράσινων» έχει τους λόγους του να πιστεύει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η ομάδα θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο (και στη χειρότερη περίπτωση) στο Γιουρόπα Λιγκ. Ετσι εξηγείται και η πρόσφατη δέσμευσή του απέναντι στους παίκτες ότι θα πάρουν από 15.000 ευρώ μπόνους εκείνοι που θα φύγουν στο τέλος της χρονιάς έχοντας βγάλει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και από 30.000 ευρώ εκείνοι που θα μείνουν στην ομάδα και θα την οδηγήσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το μεγάλο στοίχημα του Γιάννη Αλαφούζου είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ΟΥΕΦΑ στον έλεγχο που θα κάνει στο τέλος του μήνα και χαρακτηριστική είναι η ατάκα του προς τα στελέχη της ΠΑΕ σε πρόσφατη σύσκεψη: «Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την αδειοδότηση και θα την πάρουμε, ανεξάρτητα από την τελική θέση στο πρωτάθλημα». Τι σημαίνει αυτό;

Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι η ομάδα θα βγει στην Ευρώπη, ακόμη κι αν δεν κατακτήσει την πέμπτη θέση, γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες που θα συναντήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ. «Εδώ ο ΠΑΣ δεν πήρε πέρσι αδειοδότηση από την ΕΠΟ, πώς θα πάρει φέτος από την ΟΥΕΦΑ;» λένε στον Παναθηναϊκό, γι’ αυτό «εχθρός» τους στον δρόμο προς την Ευρώπη δεν είναι τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο η Ξάνθη, που βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω τους και δεν το κρύβει ότι στοχεύει επίσης σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Λύγισε» η Έλενα Ασημακοπούλου: «Έχω τρομερές ενοχές που δεν κατάλαβα τι περνούσε ο Μπρούνο»

Η Έλενα Ασημακοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή της Δάφνης Καραβοκύρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη με την κατάθλιψη του πρώην συζύγου της, Μπρούνο Τσιρίλο.

Παθιασμένα φιλιά για γνωστή ηθοποιό στο αεροδρόμιο – Νέος έρωτας στη σόουμπιζ;

Νέος έρωτας για τη γνωστή ηθοποιό που εθεάθη να δίνει παθιασμένα φιλιά στο αεροδρόμιο

Σε αναπηρικό καροτσάκι η Λουκία Πιστιόλα στην κηδεία Πανουσόπουλου

Η Λουκία Πιστιόλα πήγε στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Αρναούτογλου junior ποζάρει χαμογελαστός στο πλάι της μητέρας του

Ο γιος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αναστάσης είναι στην εφηβεία και ζει με τη μητέρα του, Κατερίνα Κόκλα.

Ιδού το «παλάτι» των Ντε Γκρες

Η «Espresso» ανακάλυψε το ρετιρέ 400 τετραγωνικών στην Ηρώδου...

Γενέθλια για τον Μιχάλη Αεράκη – Πόσο χρονών έγινε;

Τα γενέθλιά του είχε ο Μιχάλης Αεράκης. Ο καταξιωμένος...

«Αδελφές ψυχές» στην ίδια μοίρα

Ο κοινός αγώνας που δίνουν στο πλευρό των συζύγων...

Ο Γιώργος Λιάγκας ρίχνει τη «βόμβα»: «Αν ισχύει, είναι ο χωρισμός της 20ετίας»

Στην έντονη φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για...