Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

«Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» στο πλευρό του Μπάρκουλη

Η παράσταση για την ενίσχυση του θρυλικού ηθοποιού, η γυναίκα από το παρελθόν που τον συγκίνησε και τα βαριά λόγια της Βάνας Μπάρμπα.

«Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» έδειξε όλη την ευαισθησία της στον Ανδρέα Μπάρκουλη! Η Βίκυ Σταυροπούλου και όλοι οι συνεργάτες της στην απολαυστική κωμωδία που ανεβαίνει στο «Μικρό Παλλάς» έδωσαν μία παράσταση με σκοπό τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτή να δοθούν για την ενίσχυση του θρυλικού ηθοποιού, ο οποίος το τελευταία δύο χρόνια περνάει δύσκολες στιγμές.

Την Τετάρτη το βράδυ το υπόγειο θέατρο της οδού Αμερικής «φωτίστηκε» από την παρουσία του Ανδρέα Μπάρκουλη. Ο 76χρονος ηθοποιός (παρ’ όλη την ταλαιπωρία που πέρασε πέρυσι μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία αλλά και στο Γηροκομείο) με το που μπήκε στον χώρο συγκέντρωσε όλα τα βλέμματά με την επιβλητική παρουσία του, αλλά και την αύρα του μεγάλου star που τον χαρακτηρίζει πάντα. Αν και τα κινητικά προβλήματα που έχει τον αναγκάζουν να κυκλοφορεί σε αναπηρικό καροτσάκι και τα σημάδια της ηλικίας και της… ταλαιπωρίας του είναι εμφανή στον πρόσωπό του, εκείνος παραμένει πάντα γοητευτικός και -γιατί όχι;- ένας απαράμιλλος γυναικοκατακτητής που δίκαια κάποτε στη θέα του ο γυναικόκοσμος της εποχής αναφωνούσε «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».

Μυστικά

Πραγματικά, όλες οι γυναίκες που βρισκόντουσαν στην τιμητική βραδιά του έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και ειδικά οι μεγαλύτερες στην ηλικία να του εκφράσουν το πόσο πολύ τους άρεσε η -αδιαμφισβήτητη- αρρενωπή ομορφιά του, η οποία -λόγω της απαράμιλλης φωτογένειάς του- στη μεγάλη οθόνη έπαιρνε… θεϊκές διαστάσεις. Μία γυναίκα, όμως, από όλες εκείνες που προχτές έσπευσαν να του σφίξουν χέρι του θύμισε προσωπικά… μυστικά. Ηταν η Ματούλα με την οποία ο ηθοποιός είχε δεσμό στα χρόνια που η κινηματογραφική του καριέρα ήταν στο απόγειό της. Μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε η ίδια, ο Μπάρκουλης ήταν ο… πρώτος άντρας της ζωής της.

Οταν άρχισε η παράσταση ο Ανδρέας Μπάρκουλης παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή τα δρώμενα στη σκηνή. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ξεκαρδίστηκε όταν στη διάρκεια της παράστασης η Βίκυ Σταυροπούλου είπε -εκτός κειμένου- ότι «είναι πιο όμορφος ο Μπάρκουλης από τον δικό της βιολιστή» (τον υποδύεται στη σκηνή ο νεαρός ηθοποιός Κωνσταντίνος Κακούρης) ενώ το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην «Espresso» η σύζυγός του Μαρία: «Ο Μπάρκουλης χάρηκε πολύ την παράσταση και θα ήθελε πολύ να ζούσε η Ρένα Βλαχοπούλου για να την παρακολουθούσαν μαζί…».

Στο φινάλε όλοι οι ηθοποιοί κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου βρισκόταν ο πρωταγωνιστής και τον χαιρέτισαν με ένα φιλί. Να σημειώσουμε ότι η Βίκυ Σταυροπούλου του πρόσφερε ένα τεράστιο κόκκινο τριαντάφυλλο, το οποίο -όπως είδαμε- ο Μπάρκουλης το πρόσφερε αργότερα στη Ματούλα… Την παράσταση «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» (σε υπέροχη διασκευή Θοδωρή Πετρόπουλου και ευρηματική σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη) παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι και θαυμαστές του Ανδρέα Μπάρκουλη, οι οποίοι με πολλή αγάπη έδωσαν το «παρών» και τον οβολό τους για να δοθεί μια «ανάσα» στον καλλιτέχνη που αντιμετωπίζει πάμπολλα οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο. Ανάμεσα σε εκείνους που παρέστησαν (και έχουν στο παρελθόν στηρίξει με διάφορες ενέργειες τον θρυλικό ηθοποιό και την οικογένειά του) ήταν ο Λευτέρης Πανταζής, η Αννα Φόνσου, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο πρόεδρος Νεολαίας Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς, ο επιχειρηματίας Δάκης Νικολόπουλος κ.ά.

Η ατάκα που προκάλεσε παγωμάρα

Η αλήθεια είναι πως η Ελληνική Θεμάτων που διαχειρίζεται το θέατρο «Μικρό Παλλάς» είχε από τον περασμένο Δεκέμβριο δεχτεί την πρόταση της φιλανθρωπικής ομάδας «Μοιράζω» (η οποία στηρίζει καλλιτέχνες που έχουν ανάγκη βοήθειας…) να δοθεί μια παράσταση της κωμωδίας «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» προς τιμήν του Ανδρέα Μπάρκουλη. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή όλοι οι υπεύθυνοι της παραγωγού εταιρείας αλλά και οι συντελεστές της παράστασης και της φιλανθρωπικής εκδήλωσης είχαν ζητήσει να τηρηθούν… χαμηλοί τόνοι, σύμφωνα και με την παροιμία που λέει «κάνε το καλό και ρίξ’ το στον γιαλό». Δυστυχώς όμως η παρουσία της Βάνας Μπάρμπα στην εκδήλωση (για την οποία κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έγινε από αγνά φιλανθρωπικά αισθήματα…) δημιούργησε μάλλον αναστάτωση και παραλίγο η εκδήλωση να τιναχτεί στον αέρα. Τι συνέβη; Λίγο πριν αρχίσει η παράσταση η Βάνα Μπάρμπα ανέβηκε στη σκηνή (αν και οι υπεύθυνοι του θεάτρου την είχαν πληροφορήσει πως οι ηθοποιοί δεν επιθυμούν να εκφωνηθούν… λόγοι από κανέναν) και αφού είπε δυο λόγια για τη φιλανθρωπική βραδιά, αποκάλεσε «μαφία του θεάτρου όλους αυτούς που δεν της επέτρεψαν να μιλήσει».

Προς στιγμή επικράτησε… παγωμάρα στην πλατεία, αλλά ευτυχώς αμέσως άρχισε η παράσταση και το κοινό από την πρώτη σκηνή του έργου μπήκε στο ξεκαρδιστικό κλίμα. Πάντως η ηθοποιός, που λίγη ώρα πριν είχε φωτογραφηθεί στο πλευρό του Ανδρέα Μπάρκουλη και μίλησε γι’ αυτόν σε όλα τα κανάλια, δεν παρακολούθησε την παράσταση, αφού μόλις έσβησαν τα φώτα… εξαφανίστηκε!

Εκλεψε την παράσταση ο 12χρονος γιος του

Ολα τα φλας έκλεψε ο 12χρονος γιος του ηθοποιού, Νικόλας Μπάρκουλης, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους για τον πατέρα του με ωριμότητα… μεγάλου ανθρώπου: «Είμαι πολύ περήφανος για εκείνον, για όλα όσα έχει προσφέρει στον κόσμο» τόνισε και αποκάλυψε πως με τον πατέρα του περνάνε πολλές ώρες μαζί, ακούνε μουσική, παίζουνε παιχνίδια στον υπολογιστή και βλέπουνε τηλεόραση. Στην ερώτηση ποια φράση έχει κρατήσει από εκείνον, απάντησε: «Μου έχει πει πως “δεν μετράει αν είσαι διάσημος, αλλά να είσαι καλός άνθρωπος. Η ομορφιά δεν είναι το πώς εμφανίζεσαι απ’ έξω, το πώς ντύνεσαι, είναι τι έχεις μέσα σου. Η μαγκιά δεν είναι στο πώς είσαι, είναι εδώ πέρα, στην καρδιά!”». Οσο για το ποια ταινία του μπαμπά του αρέσει στον μικρό Νικόλα, ο ίδιος είπε πως «ξεχωρίζει την ταινία «Τζένη-Τζένη» γιατί του αρέσει πολύ η τελευταία σκηνή. Ο πανέξυπνος και ευγενικός Νικόλας Μπάρκουλης δεν αρνήθηκε σε κανένα κανάλι να μιλήσει, αν και πολλοί από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ανήλικο παιδί… Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Λευτέρης Πανταζής όχι μόνο αγκάλιασε και φίλησε τον Νικολάκη, αλλά του είπε πως δεν ξεχνάει την υπόσχεσή του και μόλις τελειώσει τη φετινή σχολική χρονιά θα του αγοράσει ποδήλατο. Επίσης η Βίκυ Σταυροπούλου, όταν τα φώτα και οι κάμερες είχαν σβήσει, αγκάλιασε τρυφερά τον «μικρό» Μπάρκουλη και εκτός από το αυτόγραφο που της ζήτησε, του έδωσε το τηλέφωνό της για να την παίρνει τηλέφωνο όποτε θέλει!  

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα