Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Ζήτω του… Παπαληγούρα!

Η κόρη του πολιτικού «νίκησε» την Ηρώ Μπέζου, κερδίζοντας το σημαντικό βραβείο υποκριτικής.

Μάχη για την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. Η Λένα Παπαληγούρα κέρδισε την Ηρώ Μπέζου στα φετινά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη». Οι δύο νέες ήταν ανάμεσα στις υποψήφιες για το βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στις γυναίκες ηθοποιούς που αποτελούν το μέλλον της υποκριτικής. Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχτηκε η κόρη του πρώην υπουργού Αναστάσιου Παπαληγούρα, Λένα, για τη συμμετοχή της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Ολγα», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, στο Εθνικό Θέατρο.

Η ηθοποιός είναι η έβδομη κατά σειρά που έλαβε τη διάκριση, προσθέτοντας το όνομά της στη λίστα των βραβευθέντων, την οποία μέχρι σήμερα κοσμούν οι Ελενα Μαυρίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Εύη Σαουλίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Λουκία Μιχαλοπούλου και Μαρία Κίτσου. Μαζί με το έπαθλο, αξίας 3.000 ευρώ, η νικήτρια φόρεσε στο πέτο της και την καρφίτσα της Μελίνας, που κάθε χρόνο περνά από τη μια ηθοποιό στην άλλη, σαν σκυτάλη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα, παρουσία της Μανουέλας Παυλίδου, η οποία είχε την ιδέα για το θεσμό εν λόγω των βραβείων (ξεκίνησαν το 2007).

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέλος της κριτικής επιτροπής, στην οποία προεδρεύει η Μάγια Λυμπεροπούλου. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Δηώ Καγγελάρη, Ρένη Πιττακή και η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη. Συνυποψήφιες της Λένας Παπαληγούρα ήταν η Νεφέλη Κουρή για τον ρόλο της μικρότερης από τις τρεις Αρετούσες στο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» (σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο θέατρο «Ακροπόλ»), η κόρη (όπως προαναφέραμε) του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου, Ηρώ, για τη συμμετοχή της στο έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «Βόυτσεκ» (σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο «Απλό Θέατρο») και η Βασιλική Τρουφάκου για τον ρόλο της Ζωής στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η παρέλαση» (σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολάρι, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Η νεαρή ηθοποιός αφιέρωσε το βραβείο της σε όλες τις γυναίκες-θύματα του τράφικινγκ, όπως ήταν η ηρωίδα που υποδύθηκε. «Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο στην “Αόρατη Ολγα” είναι εκείνο που με συγκινεί και στο θέατρο γενικά, ότι έδωσε “φωνή” σε έναν άνθρωπο που στην πραγματική ζωή δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή του. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τους αδύναμους, τους αφοπλισμένους που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή τους και που δυστυχώς είναι πολλοί γύρω μας, αφιερώνω αυτό το βραβείο και ελπίζω κάτι καλύτερο για τη χώρα μας» δήλωσε  η Λένα Παπαληγούρα παραλαμβάνοντας το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και τόνισε: «Συγκινούμαι πολύ που είδαν τη δουλειά μου και την εκτίμησαν άνθρωποι των οποίων τις ερμηνείες εγώ είδα και θέλησα να γίνω ηθοποιός και να πάω στο Θέατρο Τέχνης. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με πίστεψαν…».

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.



Μποζουκια Αθηνα