Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη...

Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου...

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Μια συνεργασία -έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο...

Σάλος με τα δάνεια

Τα χρέη πολιτικών και επιχειρηματιών έσβηναν οι κυπριακές τράπεζες.

Σοβαρά πολιτικά, ηθικά και ποινικά ζητήματα εγείρονται και για τις τρεις μεγάλες κυπριακές τράπεζες μετά την αποκάλυψη ότι εδώ και αρκετό καιρό διέγραφαν -αφειδώς- δάνεια που είχαν πάρει πολιτικοί από τα τρία μεγάλα κόμματα του νησιού, καθώς και διάφορα άλλα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Η λίστα με τα ονόματα των ευνοουμένων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχει παραδοθεί ήδη στην Εισαγγελία και την Επιτροπή Θεσμών του Κυπριακού Κοινοβουλίου προκειμένου να πράξει τα δέοντα. Μεταξύ άλλων, θα αρχίσει να καλεί έναν προς έναν τους… ευνοούμενους, προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους της ιδιαίτερης μεταχείρισης που τύγχαναν. Ουσιαστικά και αυτοί με τον τρόπο τους συνέβαλλαν στην οικονομική καταστροφή του νησιού, αφού δεν κατέβαλλαν στις τράπεζες τα χρήματα των δανείων που είχαν πάρει. Για να φανεί το μέγεθος της διαπλοκής, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών της Κύπρου ήταν διορισμένα από την πολιτική ηγεσία, που έβαζε φυσικά κάθε φορά τους αρεστούς.

Διαγραφή δανείων όμως δεν είχαμε μόνο για ορισμένα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για πολιτικούς όλων των κομμάτων, πλην του ΕΔΕΚ και των Οικολόγων, αλλά και για συγγενικά τους πρόσωπα – κάτι που ενίοτε γινόταν και μέσω εταιρειών που κατείχαν. Το ύψος των δανείων που χαρίζονταν κυμαίνονταν από μερικές χιλιάδες ευρώ για κάθε εμπλεκόμενο έως και εκατομμύρια! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διαγραφής του συνόλου του δανείου ενός προσώπου που έφτανε τα 2.813.000 ευρώ και ενός δεύτερου που είχε λάβει 1.285.000 ευρώ. Υπήρξε, δε, περίπτωση που προβλεπόταν διαγραφή δανείου ύψους 5.800.000 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2014!

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες του νησιού, ξεκαθαρίζει ότι η χώρα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «απαιτούνται μεταρρυθμίσεις στο κυπριακό δημόσιο και δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του. Η κυβέρνηση παρέλαβε ένα χρεοκοπημένο κράτος και κλήθηκε να αναλάβει την κατάσταση με τα δεδομένα που είχε ενώπιόν της. Επί εννέα μήνες η προηγούμενη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια κράτησε μια “χρεοκοπημένη” τράπεζα στη ζωή, τη Λαϊκή Τράπεζα, η οποία απορρόφησε 11 δισεκατομμύρια ευρώ από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας».

Οσον αφορά τέλος το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως στις 4 Απριλίου θα υπογραφεί η συμφωνία με το Eurogroup, σημειώνοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί στον δημόσιο τομέα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.




Μποζουκια Αθηνα