Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

Εβαλε τέλος στη ζωή του ο ραλίστας των ρεκόρ

Ο Αντώνης Κορφιάτης, ο Αχαιός οδηγός με τις περισσότερες διακρίσεις, έκοψε τις φλέβες του…

Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του ο θρύλος της ιστορίας του αγωνιστικού αυτοκινήτου Αντώνης Κορφιάτης, ο ραλίστας ενός ρεκόρ που μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει να σπάσει. Φίλοι και συγγενείς του που τον αναζήτησαν τον βρήκαν στο σπίτι του, στην οδό Οθωνος Αμαλίας, στην Πάτρα, μέσα σε λίμνη αίματος, καθώς είχε κόψει τις φλέβες του με ξυραφάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικείο περιβάλλον του, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τελευταία είχαν «ρίξει» ψυχολογικά τον διάσημο ραλίστα σε τέτοιο βαθμό που πήρε τελικά την απόφαση να τερματίσει άδοξα στον τελευταίο και κρισιμότερο αγώνα της ζωής του. Ο 69χρονος διατηρούσε κατάστημα με λιπαντικά, μπαταρίες και ανταλλακτικά αυτοκινήτων στην αχαϊκή πρωτεύουσα και ήταν άτομο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο για τις «χρυσές» διακρίσεις που τον έκαναν ένα διακεκριμένο ραλίστα, αλλά και για τον ευγενικό και πάντα φιλικό χαρακτήρα του. Σεμνός, ήσυχος και χαμηλών τόνων, σύχναζε σε καθημερινή βάση σε καφενείο της περιοχής για να απολαύσει το καθιερωμένο καφεδάκι του και οι φίλοι του ανησύχησαν όταν σημείωσε απουσία… Εκείνος που πρώτος έσπευσε στο σπίτι του Αντώνη Κορφιάτη ήταν ένας συγγενής του, ο οποίος φτάνοντας στο διαμέρισμα της οδού Οθωνος Αμαλίας 85 ευχήθηκε να μην αντικρίσει το θέαμα που φοβόταν, καθώς τον τελευταίο καιρό η αγχώδης συμπεριφορά του 69χρονου τον είχε τρομοκρατήσει. Μάλιστα ο ίδιος ο Αντώνης Κορφιάτης είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους και γνωστούς την πρόθεσή του να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Μια ζωή ταχύτητα

Από τους πιο πεισματάρηδες οδηγούς αγώνων, ο Αντώνης Κορφιάτης ήταν εκ των ιδρυτών του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών το 1970, μια παρέα φίλων που ασχολούνταν με το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και παραμένει μέχρι σήμερα ο Αχαιός οδηγός αγώνων με τις περισσότερες διακρίσεις και πρωταθλήματα. Το πάθος του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα εκδηλώθηκε από νωρίς, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο έκανε τις περισσότερες πρωτιές ήταν ένα Ford Escord RS. Πρωταθλητής Ελλάδας στο 1ο Ηπειρωτικό Ράλλυ που έγινε το 1976 και πέντε φορές νικητής στο πρωτάθλημα Ελλάδας στους αγώνες ανάβασης, ήξερε απέξω και ανακατωτά τη διαδρομή της Ριτσώνας και αναμετρήθηκε με άλλους μεγάλους θρύλους της εποχής δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στις κόντρες των αναβάσεων, ενώ πρωταγωνίστησε και στην καθιέρωση της Ανάβασης Πιτίτσας, που ξεκίνησε το 1973, όταν το βουνό πάνω από την Πάτρα γέμιζε πρώτη φορά με αγωνιστικούς ήχους. Ο ίδιος εξάλλου ήταν από τους βασικούς οδηγούς στους πρώτους αγώνες του Ράλλυ Αχαιός, που πλέον αποτελεί πόλο έλξης κορυφαίων οδηγών χώματος και ασφάλτου.

Ιστορία έχει αφήσει ο ταλαντούχος οδηγός αγώνων και στο Τατόι, με θρυλική την κόντρα του 1978, όταν αντιμετώπισε τους Ιαβέρη, Μακρυγιάννη και Ταμπόση, και βγήκε δεύτερος με το Escort του.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα