Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, 2025

Νίκος Οικονομόπουλος: «Είναι φανταστικό σενάριο ότι έχω σχέση με τη Μελίνα, τη...

Μετά τις φήμες περί ειδυλλίου του Νίκου Οικονομόπουλου με...

Μαίρη Συνατσάκη: «Έκανα unfollow την Κατερίνα Καινούργιου γιατί ήμουν…»

Η Μαίρη Συνατσάκη καλεσμένη της διαδικτυακής εκπομπής του Fipster αναφέρθηκε στον λόγο που έκανε unfollow την Κατερίνα Καινούργιου.

Το πρωτοποριακό εγχείρημα του πατέρα Θεοφάνη για τους κρατουμένους

Σημαντική ευκαιρία για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των κρατουμένων αλλά και για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, κατάλληλων για μετά την αποφυλάκιση, συνιστά το

Κατερίνα Καινούργιου: «Φούσκωσα μέσα σε λίγες μέρες μπήκα στον έκτο»

Η Κατερίνα Καινούργιου εμφανίστηκε στην εκπομπή της με ένα κόκκινο φόρεμα και με φουσκωμένη αρκετά πλέον την κοιλίτσα της.

Τα λιπαρά δεν βλάπτουν την καρδιά

Νέα μελέτη έδειξε πως δεν ενοχοποιούνται για έμφραγμα.

Κι όμως, τα κορεσμένα λιπαρά τελικά δεν κάνουν κακό -ή τουλάχιστον τόσο κακό- στην υγεία όσο πίστευε μέχρι σήμερα η παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Τα ευρήματα μάλιστα μιας νέας μελέτης, που ερεύνησε τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό, έδειξαν πως τα κορεσμένα λιπαρά δεν επιβαρύνουν την καρδιά και ταυτόχρονα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος!


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine» από ερευνητές -με επικεφαλής τον δρα Ρατζίβ Τσαουντχούρι του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ-, προέκυψε πως τα κορεσμένα λιπαρά οξέα είτε επί του συνόλου της διατροφής είτε ως βιοδείκτη στο αίμα δεν σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης της στεφανιαίας νόσου. Επίσης, δε, αξίζει να σημειωθεί πως δεν προέκυψε και σχέση μεταξύ της συνολικής κατανάλωσης μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, πολυακόρεστων Ω-3 και Ω-6 λιπαρών οξέων και καρδιαγγειακού κινδύνου.


Παρ’ όλα αυτά βέβαια ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δρ Φρανκ Χου, σχολίασε πως τα νέα ευρήματα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκληφθούν ως πράσινο φως για να τρώει κανείς περισσότερες μπριζόλες, βούτυρο και άλλες τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λίπη. Αντίθετα, επιμένει πως η μεσογειακή διατροφή εξακολουθεί να αποτελεί την ιδανική ασπίδα προστασίας και τον βασικότερο παράγοντα μείωσης των καρδιαγγειακών κινδύνων. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, με συχνότερο τη στεφανιαία νόσο, παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως.


Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διακοπή του καπνίσματος, η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή (χωρίς πολλά λιπαρά, αλμυρά και γλυκά) αποτελούν βασικούς κανόνες προστασίας. Σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες, οι άνδρες δεν πρέπει να τρώνε πάνω από 30 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών την ημέρα, ενώ οι γυναίκες έως 20 γραμμάρια. Ωστόσο μια άλλη οδηγία περιορίζει την ημερήσια πρόσληψη κορεσμένων λιπών στο 5% των συνολικών θερμίδων (δηλαδή, περίπου δύο κουταλάκια βούτυρο για κάποιον που καταναλώνει περίπου 2.000 θερμίδες την ημέρα).

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι χωρισμοί του 2025 – Έρωτες, πάθη, γάμοι που σκόρπισαν στους πέντε ανέμους

Το 2025 η ελληνική showbiz είδε λαμπερές σχέσεις της να δοκιμάζονται, να φθείρονται και τελικά να καταρρέουν.

Δικηγόρος εν διαστάσει συζύγου Μουγκοπέτρου: «Δεν έχει ανάγκη κανέναν Μουγκοπέτρο να της φέρνει λεφτά»

Στον φόβο που ένιωσε η σύζυγος του μουσικού Αρη Μουγκοπέτρου για την ασφάλεια τη δική της και των παιδιών της αποδίδει η δικηγόρος της Ελίνα Τζίφα στην «Espresso» την καταγγελία για ενδοοικογενειακή απειλή.

Χαβιάρι, σαμπάνιες και την Κίμπερλι guest star

Το πιο glam και χλιδάτο ρεβεγιόν της φετινής παραμονής των Χριστουγέννων το οργάνωσαν ο εφοπλιστής και γόνος παλιάς οικογένειας Δημήτρης Δαλακούρας με τη fashion icon σύζυγό του Αρετή Δαλακούρα και τα τρία τους παιδιά. Τ

Ελληνίδα ηθοποιός ανακοίνωσε πως περιμένει το πρώτο της παιδάκι

Η γνωστή ηθοποιός περιμένει το πρώτο της παιδί και το ανακοίνωσε στα social media. Πόζαρε με φουσκωμένη κοιλίτσα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο instagram.

Γιούλη Ηλιοπούλου: «Ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου είναι ο εγγονός μου»

Με μια παράσταση-θεσμό, που κάθε Χριστούγεννα γεμίζει ασφυκτικά τις...

Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου ποζάρει με σέξι εσώρουχα δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου πόζαρε με σέξι διάθεση τις ημέρες των εορτών.

Ο πιτσιρίκος που έγινε δεξί χέρι του Καρρά!

Ο Γιάννης Γκιούρας έχει ενορχηστρώσει εκατοντάδες τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε μέχρι σήμερα.
spot_img







Μποζουκια Αθηνα