Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Υγειονομική βόμβα το hot spot της Μόριας

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για πέντε πιθανά κρούσματα στο hot spot της πολύπαθης Μόριας, αλλά και η υποστελέχωση του νοσοκομείου της Λέσβου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αναγκάζουν τους κατοίκους να λάβουν μόνοι τους μέτρα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να λάβει μέτρα και να βάλει σε καραντίνα τους ανθρώπους αυτούς. Οπότε θα αναγκαστούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να φρουρούμε τις κομβικές εισόδους του ΚΥΤ, προκειμένου να μη διασπαρεί ο ιός» λέει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Μόριας Κλεονίκη Βουγιουκλή.

Όπως εξηγεί, δεν πρόκειται για ρατσιστική κίνηση, αλλά για μια κραυγή αγωνίας σχετικά με τον κίνδυνο στον οποίο τίθενται οι ζωές τόσο των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών όσο και των κατοίκων.

«Χιλιάδες άνθρωποι κάνουν τις βιολογικές τους ανάγκες παντού και ζουν σε άθλιες συνθήκες, που ευνοούν τραγικά την εξάπλωση του ιού» λέει, καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση τυχόν εξάπλωσης του κορονοϊού ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

«Αν εγώ νοσήσω, θα μείνω σπίτι μου για όσο χρειαστεί. Τόσες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν εκεί, όμως, πώς θα προστατευτούν; Αν από τους περίπου 25.000 που μένουν τώρα εκεί νοσήσουν έστω οι 5.000, αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί;» αναρωτιέται. Την Τετάρτη οι κάτοικοι της Μόριας έστειλαν επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τον εισαγγελέα, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα στον καταυλισμό προκειμένου να προστατευτούν.

«Μας δημιουργούνται εύλογοι φόβοι και ερωτήματα για μία άμεση υγειονομική απειλή για τον γηγενή και μη πληθυσμό της περιοχής και κατ’ επέκταση όλου του νησιού, καθώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις μετακινήσεις των αιτούντων άσυλο σε όλο το νησί» αναφέρουν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα