Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ενοχλημένος ο Γιώργος Αμούτζας μετά από ερώτηση για την προσωπική του ζωή

Ο Γιώργος Αμούτζας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@star» και...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα...

Κέλλυ Κελεκίδου: Η φωνή της έγινε σύμμαχος των πρωταγωνιστριών της «Vaginahood» σε...

To δικό της λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια, υπέρ οργανώσεων προστασίας γυναικών, που κάνει η ομάδα της παράστασης «Vaginahood», θέλησε να βάλει η Κέλλυ Κελεκίδου.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Κούρδος που ζει στο Λονδίνο και εμπλέκεται στο «Noor1» εκλιπαρεί να μην εκδοθεί γιατί κινδυνεύει η ζωή του

H υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor1», που μετέφερε 3 τόνους ηρωίνη, εκ των οποίων 2,1 τόνοι εντοπίστηκαν από τις λιμενικές Αρχές της Ελλάδος το 2014 βυθισμένοι μέσα σε εκατοντάδες σακιά ρυζιού, καθώς τα υπόλοιπα 900 κιλά είχαν ήδη μεταφερθεί πριν από τον εντοπισμό μέσω δικτύου στην Ευρώπη, αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες της Βρετανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Express» ο Φαρντίν Ριγκαμπάντι, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο ως Κούρδος πρόσφυγας του Ιράν και ο οποίος έχει συνδεθεί από τις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές Αρχές με το διάσημο πλέον ναρκόπλοιο, στάθηκε ενώπιον Βρετανού δικαστή διεκδικώντας να μην εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί. Ποιο ήταν το βασικό του επιχείρημα; Πως, εάν μεταφερθεί στις ελληνικές φυλακές, θα στοχοποιηθεί και τελικά μπορεί να χάσει τη ζωή του, όπως ακριβώς συνέβη με ακόμη εννιά άτομα που συνδέθηκαν με την υπόθεση και βρέθηκαν νεκρά, ακόμη και μέσα στις φυλακές.

Και η αλήθεια είναι πως το επιχείρημα του Κούρδου δεν είναι μετέωρο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα σε αυτό αποτελεί ο Τούρκος υπήκοος Σερχάν Μπασκαλέ, ο οποίος κατέληξε το 2015 στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου είχε διακομιστεί με συμπτώματα δύσπνοιας, αλλά και ο Σιράσταβα Ντεμπράτ Κουμάτ, β΄ μηχανικός του «Noor1», ο οποίος κατέληξε το 2016 στη μονάδα εμφραγμάτων του Τζάνειου Νοσοκομείου. Ο Ινδός μηχανικός, μάλιστα, είχε αναγνωρίσει τον Μάκη Γιαννουσάκη και δύο βοηθούς του ως τους ανθρώπους που ήταν παρόντες κατά την εκφόρτωση της ηρωίνης στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Η «Daily Express» στο δημοσίευμά της περιλαμβάνει και αποσπάσματα από το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2019 για τον Φαρντίν Ριγκαμπάντι, τα οποία αναφέρουν πως ο Κούρδος βρισκόταν σε «προφορικές συνεννοήσεις» για να προμηθευτεί ποσότητες από το φορτίο του «Noor1» προκειμένου να τις διακινήσει. Στο δικαστήριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρέθηκαν και οι «ελληνικές Αρχές», προκειμένου να υποστηρίξουν την έκδοση του Ριγκαμπάντι. Μεγαλύτερη εντύπωση, όμως, προκάλεσε η πληροφορία που μετέφερε η βρετανική εφημερίδα ότι στο δικαστήριο βρέθηκε και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης για να υποστηρίξει τη μη έκδοση του Κούρδου. Είναι άγνωστο πώς κ. Τσιτσελίκης, ο οποίος είναι κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, βρέθηκε να υπερασπίζεται έναν Κούρδο από το Ιράν που φέρεται, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές Αρχές, ότι εμπλέκεται με εμπόριο ναρκωτικών, αλλά και με το πλοίο του θανάτου.

Και η έκπληξη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός πως ο κ. Τσιτσελίκης, για να τονίσει το επιχείρημα του Κούρδου για την επικινδυνότητα της έκδοσής του, υποστήριξε πως «μία σειρά ανθρώπων σε θέσεις εξουσίας» εμπλέκονται στην υπόθεση και πως ένας υπουργός «άσκησε πίεση σε έναν κατάδικο για να αλλάξει την κατάθεσή του».

Είναι προφανές πως ο καθηγητής αναφέρεται στην περίφημη μαγνητοφώνηση του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, η οποία όμως χαρακτηρίστηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) το 2018 προϊόν μοντάζ. Πώς βρέθηκε εκεί ο Ελληνας καθηγητής; Γιατί επικαλέστηκε μία υπόθεση για την οποία οι εγκληματολογικές Αρχές της Ελλάδος έχουν αποφανθεί πως είναι ψευδής; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που μένει να απαντηθούν. Ποιος τον σύστησε στον Κούρδο υπόδικο; Ποιου τα συμφέροντα εξυπηρέτησε; Ο Βρετανός δικαστής, πάντως, απεφάνθη πως οι φόβοι για τη ζωή του Κούρδου, εάν εκδοθεί στην Ελλάδα, είναι υπερβολικοί και πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να αποτελεί ασφαλή παράδεισο για όσους προσπαθούν να αποφύγουν μία δίωξη. Ο Φαρντίν Ριγκαμπάντι έχει ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;





Μποζουκια Αθηνα