Στρατιώτης γονατίζει συγκινημένος στον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη

Νεαρός στρατιώτης γονατίζει συγκινημένος μπροστά στον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στην πλατεία Αρεως, στην Τρίπολη, και αποσπά το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην επετειακή πορεία με την επωνυμία «1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821», την οποία διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας.


Ο Βασίλης, όπως είναι το όνομα του στρατιώτη, οι φωτογραφίες του οποίου έχουν κάνει τον γύρο των social media, δήλωσε αμέσως μετά τη συμβολική κίνησή του: «Θέλω να πω για όλους τους συναδέλφους και τους συμμετέχοντες αυτής της διοργάνωσης ότι τους διακρίνει το ήθος, η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα. Είτε πρώτος είτε τελευταίος, όλοι είμαστε ένα και να ξέρετε πως θα είμαστε πάντα δίπλα στον λαό».


Συνολικά στην πορεία, που είχε ως αφετηρία την Αρεόπολη Λακωνίας και κατέληξε στην Τρίπολη Αρκαδίας, συμμετείχαν 72 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία διένυσαν συνολικά 85 χιλιόμετρα με οπλισμό και φόρτο πορείας ακολουθώντας το δρομολόγιο Αρεόπολη – Γύθειο – Σπάρτη – Ανω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Αγ. Βασίλειος – Αγ. Κωνσταντίνος – Σκοπή – Τρίπολη. Οσοι κατέφθαναν στην πλατεία Αρεως μπροστά στον Γέρο του Μοριά ήταν φανερά κουρασμένοι, αλλά κανείς δεν ήταν μετανιωμένος. Το αντίθετο, αισθάνονταν υπερήφανοι που έτρεξαν για την πατρίδα και τους ήρωές της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

Ο «θησαυρός» της Μαρινέλλας – Η βίλα, οι επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα

Η Μαρινέλλα, στα 65 χρόνια καριέρας της στο τραγούδι,...

Αποκάλυψη για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Υπήρχε τρίτο άτομο στον γάμο και το ανακάλυψα από τη TV»

«Δε με απασχολεί τίποτα πια. Είχα πει ότι στη σχέση μας υπήρχε έλλειψη σεβασμού, εννοώντας την ύπαρξη τρίτου προσώπου»

Λαμπερό πάρτι γενεθλίων για γνωστή παρουσιάστρια μετά το διαζύγιο

Η παρουσιάστρια δείχνει έτοιμη να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επικεντρωθεί σε όσα έχουν πραγματική σημασία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας με αισιοδοξία και δύναμη.

Μενεγάκη και Ματέο «θύματα» του «Erminio»

Ο αγριεμένος «Erminio» «χτύπησε» στο πέρασμά του και τον...