Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μετονομαστεί η σήραγγα Συμβόλου, σε σήραγγα “Νικολάου Μάρτη”»

Τη μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου στην Εγνατία Οδό σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη», ζητά ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Το σχετικό αίτημα, που -όπως υπογραμμίζει- έχει «έντονο συμβολισμό για την Καβάλα, αλλά και τη Μακεδονία μας γενικότερα», υπέβαλε ο κ. Λαζαρίδης με επιστολή του στον Πρόεδρο και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού Α.Ε., κ. Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουτσούκο αντίστοιχα,  την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή.

Αιτιολογώντας το σκεπτικό της πρότασής του, σημειώνει ότι «η μαχητική και ασυμβίβαστη προσωπικότητα του Νικολάου Μάρτη με καταγωγή από την Μουσθένη Καβάλας, αλλά και η καταλυτική συμβολή του στη μελέτη, τεκμηρίωση και προαγωγή της ελληνικότητας της Μακεδονίας καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του και από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, οφείλουν να αναγνωρισθούν και να τιμηθούν».

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Λαζαρίδης κάνει στη συγγραφή από τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη του βιβλίου «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», το οποίο το 1985 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και «συγκίνησε κάθε Έλληνα. Παράλληλα, όμως, αφόπλισε κάθε πλαστογράφο με την αυθεντικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα των στοιχείων του και την σφαιρική θωράκιση της ελληνικότητας και μοναδικότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων».

Εκφράζει δε την πεποίθηση ότι «τόσο ως πολίτες, αλλά και ως θεσμικοί εκπρόσωποι, έχουμε την υποχρέωση να μεριμνούμε για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την ενίσχυση προτύπων που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων».

Στο πλαίσιο αυτό και σε «αναγνώριση μνήμης και τιμής, αλλά και αφορμή γνώσης της προσφοράς και της συμβολής» του Νικολάου Μάρτη, ο κ. Λαζαρίδης ζητά την προώθηση του αιτήματός του υπόψιν του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.



Μποζουκια Αθηνα