Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Κρατερός Κατσούλης: «Ήρθα με τη μηχανή και ήταν σαν να οδηγώ μέσα...

Ο Κρατερός Κατσούλης πέρασε δύσκολα το πρωί της Παρασκευής λόγω της κακοκαιρίας ώσπου να φτάσει στο στούντιο της εκπομπής «Νωρίς νωρίς»

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

Καφετέριες και εστιατόρια κατέβασαν ρολά! Χορός του Ζαλόγγου για χιλιάδες εργαζομένους

Τα λουκέτα που έρχονται και η συνακόλουθη ανεργία θα φέρουν αναμνήσεις από τα Μνημόνια!

Τα τραπεζοκαθίσματα μαζεύτηκαν, οι πεζόδρομοι, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τόπο περιπάτου των κατοίκων, ερήμωσαν και αρκετά εστιατόρια κατέβασαν ρολά, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος συντήρησης που απαιτείται για υπηρεσίες delivery και take away.

Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί από χθες το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, μια και η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τη χαριστική βολή στον πιο νευραλγικό ίσως κλάδο της ελληνικής οικονομίας και να τον μετατρέψει σε ένα απέραντο «νεκροταφείο».

Τι και αν κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε οι επιχειρηματίες της εστίασης αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού οι αυξήσεις στη φορολογία διαδέχονταν η μία την άλλη; Με το πρόσχημα της πανδημίας, οι έχοντες την εξουσία έβαλαν οριστική «ταφόπλακα» στον κλάδο.

Οι ιδιοκτήτες

Αρχής γενομένης από τη 13η Μαρτίου, οπότε έκλεισαν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την αναχαίτιση του κορονοϊού, τα μέτρα που ακολούθησαν ήταν κάθε άλλο παρά ανακουφιστικά για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που απασχολούν.

Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών τηρούσε ευλαβικά και με αίσθημα ευθύνης τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την 25η Μαΐου, ημέρα που η εστίαση άνοιξε πάλι τις πόρτες της για τους πελάτες μετά το ολικό lockdown που επιβλήθηκε.

Ωστόσο κάθε φορά που παρουσιαζόταν αύξηση των κρουσμάτων ανακοινώνονταν νέα μέτρα, που αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη μείωση του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης. Επειτα από αλλεπάλληλες αλλαγές ως προς την ώρα που θα επιτρεπόταν η λειτουργία τους, από χθες και για έναν ολόκληρο μήνα ο επισιτισμός σε Αττική και βόρεια Ελλάδα μπήκε «στον πάγο». Οι συνέπειες προβλέπεται να είναι δραματικές, καθώς τα λουκέτα και η συνακόλουθη ανεργία θα φέρουν αναμνήσεις από την εποχή των Μνημονίων. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι από το κλείσιμο των καταστημάτων αυτών δεν επηρεάζονται μόνο οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι, αλλά και μια σειρά παραγωγών και προμηθευτών.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα