Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής 2020

Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός 2020 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2020, με υποδειγματική ακρίβεια στη διοργάνωση και σε πλήρη εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό Covid-19.

Στον 5ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό 2020 του Ομίλου, έλαβαν μέρος 75 έφηβοι και ενήλικες σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Πιάνο, Έγχορδα, Μονωδία, Παραδοσιακό Τραγούδι, Κιθάρες και Πνευστά.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού ήταν ο διακεκριμένος συνθέτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου. Μέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού αποτέλεσαν εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες του χώρου της μουσικής, διεθνούς φήμης λυρικοί ερμηνευτές, κορυφαίοι σολίστες, εξάρχοντες μεγάλων ελληνικών ορχηστρών και έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί.

Ο 5ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2020 με τη συνδρομή της ΕΡΤ στους χώρους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο. Η τότε διεξαγωγή του αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα, για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (12 – 15 ετών) το 1ο Βραβείο απέσπασε ο 14χρονος Λαρισαίος Έκτορας Καράτζιος–Παπαϊωάννου, ενώ το 2ο Βραβείο μοιράζονται ο 14χρονος Βασίλειος Καρατζάνος και η 13χρονη Ελένη Σγούρου. Το 3ο Βραβείο πηγαίνει στη 12χρονη Κωνσταντίνα Σταύρου ενώ Έπαινο απέσπασε η Αμαλία Παπαδάκη.

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (15 – 18 ετών) το 1ο Βραβείο απέσπασε ο 15χρονος Κωνσταντίνος Λιανός, το 2ο Βραβείο η Ελισάβετ Ζερβάκη και το 3ο Βραβείο μοιράζονται ο Κωνσταντίνος Ζήσης και η Αθηνά Γιοφτσίδου από την Κομοτηνή.

Στην κατηγορία Πιάνο Ενηλίκων το 1ο Βραβείο απέσπασε με την υψηλότερη βαθμολογία που δόθηκε στο Μουσικό Διαγωνισμό ο 20χρονος Νικόλαος Παππάς από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, το 2ο Βραβείο ο Πύρρος – Γεώργιος Μαρματάκης και το 3ο Βραβείο μοιράστηκαν οι Κασσάνδρα Φουντουλάκη, Νικόλαος Φλόκας, Αγγελική Γιαννοπούλου και Ναταλία Καρατζάνου.

Κριτική Επιτροπή: Ντόρα Μπακοπούλου, Μάνια Βλαχογιάννη, Αντώνης Καρατζίκης, Δήμητρα Μαντζουράτου, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Κριστίν Τοκατλιάν και ο Πρόεδρος του Διαγωνισμού, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Στην κατηγορία Έγχορδα Εφήβων το 1ο Βραβείο έλαβε η 13χρονη Έρα Χάντζαρη (βιολοντσέλο) και με 2ο Βραβείο τιμήθηκαν η Αγγελική  Γκανά (βιολί) από τη Λάρισα και ο Ηλίας Ναχμίας (βιολί) από τη Θεσσαλονίκη. Το 3ο Βραβείο κέρδισε η Άρτεμις Σεφέρη (βιολί) ενώ Έπαινο απέσπασε ο Διονύσιος Πυλαρινός. Στα Έγχορδα Ενηλίκων η Δροσιά Κακολύρη απέσπασε το 2ο Βραβείο.Με τιμητικό έπαινο βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κοντολέων από τα Κύθηρα στο Παραδοσιακό Βιολί.

Κριτική Επιτροπή: Γιάννης Γεωργιάδης, Μιρέλα Ρούτση, Ζήσιμος Σουλκούκης, Στέλλα Τσάνη και ο διεθνούς φήμης Κύπριος μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου.

Στην κατηγορία Μονωδία το 1ο Βραβείο μοιράζονται η Αικατερίνη Μποτώνη – Κούρατς και η Βιβή Συκιώτη, το 2ο Βραβείο πηγαίνει στον Νικόλαο Κύρτσο και το 3ο Βραβείο στον Άγγελο Μουσίκα. Η Μαρία – Αναστασία Φύσσα, Αθηνά Σμέρδη και Σοφία Γεωργαντά τιμήθηκαν από την κριτική επιτροπή με Έπαινο.

Κριτική Επιτροπή: Ανδρέας Κουλουμπής, Μάνια Βλαχογιάννη, Βασιλική Καραγιάννη, Αντώνης Κορωναίος, Σόνια Μιλένκοβιτς, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και ο Πρόεδρος του Διαγωνισμού, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Στο Παραδοσιακό Τραγούδι το 1ο Βραβείο απέσπασε ο Μάριος – Στυλιανός Ηλιάκης και το 2ο Βραβείο έλαβε η Αθηνά Μαρούγκα.

Επιτροπή: Νάντια Καραγιάννη, Μάνια Βλαχογιάννη, Σόνια Μιλένκοβιτς, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου.

Στην κατηγορία Κιθάρα Ενηλίκων το 1ο Βραβείο έλαβε ο 20χρονος Θεόδωρος Θεοδωρούδης (Θεσσαλονίκη), το 2ο Βραβείο απέσπασε ο Βασίλειος Πούλιος και το 3ο Βραβείο η Χριστίνα Παλατζόγλου (Θεσσαλονίκη). Έπαινο έλαβε ο Νικόλαος Γερακάκης.

Κριτική Επιτροπή: Μαρία Αναγνωστοπούλου, Βασίλης Μαστοράκης, Έλενα Πάπαρη, Μιχάλης Σουρβίνος, Εύα Φάμπα.

Τέλος στην κατηγορία Πνευστά Εφήβων το 1ο Βραβείο μοιράζονται η Φανή Βαλταδώρου (φλάουτο) και ο Κωνσταντίνος – Παρασκευάς Βάλλιος (φαγκότο). Το 2ο Βραβείο πηγαίνει στον Μάριο Τζανετάκη (φλάουτο). Έπαινο απέσπασαν ο Γεώργιος Γκίκας και ο Τιμόθεος Φρασίνα στην τρομπέτα.

Στα Πνευστά Ενηλίκων η Ραφαηλία – Ειρήνη Κοντού από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας έλαβε το 1ο Βραβείο.

Κριτική επιτροπή: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Στάθης Μαυρομάτης, Κώστας Νούσιας, Θανάσης Σκαρλάτος, Χρήστος Ωραιόπουλος.

Την επιμέλεια της οργάνωσης του Μουσικού Διαγωνισμού είχαν οι μουσικοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Μάνια Βλαχογιάννη και Κώστας Νούσιας.

Πληροφορίες:
Γραμματεία Ομίλου
Τηλέφωνο: 210 9514523
Email: [email protected]

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα