Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Άλλοι δύο… έπαιξαν μπάλα με το «Noor 1»!

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», μετά την κατάθεση μάρτυρα στον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο, ο οποίος ερευνά την εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου φορτίου του «λευκού θανάτου» στην Ευρώπη.

Ο επιχειρηματίας στον κλάδο των πετρελαίων Βασίλης Γεωργιάδης, ο οποίος διαμένει μόνιμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατονόμασε δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στη μεταφορά των ναρκωτικών με το «Noor 1». Πρόκειται για δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι ασχολούνται με τον κλάδο της ναυτιλίας και φέρεται ότι έχουν σχέση με το ναρκόπλοιο. Μιλώντας στην εκπομπή «Η Δίκη στο Open», ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι οι δύο παράγοντες που κατονομάζει στην κατάθεσή του δεν διώκονται για την υπόθεση. Ωστόσο απέφυγε να τους κατονομάσει δημόσια.

«Δεν μπορώ να πω. Έχω δώσει μια κατάθεση που είναι μυστική. Δεν μπορώ να πω κάτι δημόσια. Κατονόμασα τα πρόσωπα. Υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που δεν γνώριζε η Δικαιοσύνη… Έχουν καταδικαστεί σε άλλες υποθέσεις» ανέφερε στην τηλεοπτική συνέντευξή του.

Στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ο μάρτυρας ανέφερε ότι προτίθεται να καταθέσει πολύ περισσότερα, εφόσον κληθεί εκ νέου. Προέτρεψε, μάλιστα, τον ανακριτή να τον καλέσει να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση με τα δύο πρόσωπα που κατονομάζει. «Γνωρίζω τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση και έχω ακούσει και άλλες πληροφορίες. Ζήτησα να κληθούν ως μάρτυρες οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν θα αρνηθώ να εξεταστώ κατ’ αντιπαράσταση με τους συγκεκριμένους. Είναι νέα πρόσωπα, εκτός αυτών που διώκονται ήδη. Έχω έγγραφα στη διάθεσή μου που δεν είχα εκείνη τη στιγμή, δεν ήξερα τι θα ήθελαν. Μπορώ να τα δώσω όμως…» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μετανάστευσε στις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας είχε ζητήσει να καταθέσει εδώ και δύο χρόνια. Αρχικά, στις 2 Νοεμβρίου 2018 είχε επικοινωνήσει πρώτη φορά τηλεφωνικά με την πρώην ανακρίτρια Καλλιόπη Μάνδακα, προκειμένου να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση. Ωστόσο η ανακρίτρια παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, αν και είχε μιλήσει και με τον διάδοχό της Ιωάννη Πετρόπουλο, εκείνος δεν τον είχε καλέσει ως μάρτυρα εδώ και 13 μήνες.

Ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε και εμφανίστηκε δημόσια στην εκπομπή «Η Δίκη στο Open», ζητώντας να καταθέσει για την υπόθεση του «Noor 1». Τότε κινητοποιήθηκε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος για τις υποθέσεις ναρκωτικών, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να καταθέσει στον Έλληνα πρόξενο στο Ντουμπάι. Τελικά η κατάθεση δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στον πρόξενο και ο μάρτυρας απάντησε σε 11 γραπτές ερωτήσεις που διατύπωσε ο ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος.
Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το ερωτηματολόγιο των 11 ερωτήσεων που του έθεσε ο κ. Πετρόπουλος είναι ελλιπές σε σχέση με όσα δύναται να καταθέσει και εμφανίστηκε διατεθειμένος να δώσει συμπληρωματική κατάθεση εφόσον του το ζητήσουν οι ανακριτικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δύο πρόσωπα που κατονόμασε ο κ. Γεωργιάδης είναι επιχειρηματίας από τον χώρο της ναυτιλίας και του ποδοσφαίρου και έδωσε χρήματα για την επισκευή του «Noor 1», προκειμένου το πλοίο να οδηγηθεί στο Ρίο, όπου είχε υποναυλωθεί για μεταφορές πετρελαίου από τη Λιβύη. Στην κατάθεσή του φέρεται ότι ανέφερε πως το συγκεκριμένο πλοίο δεν μπορούσε να κάνει τις μεταφορές πετρελαίου για τις οποίες είχε ναυλωθεί, αλλά επρόκειτο να μεταφέρει άλλο φορτίο…

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά απάλλαξε από τις κατηγορίες τον έμπορο πολυτελών αυτοκινήτων και πρώην συνεργάτη της εταιρίας Capital και του Ολυμπιακού Αιμίλιο Κοτσώνη, αλλά και τον φερόμενο ως υποναυλωτή του «Noor 1» Βασίλειο Κουρούβανη για τις μεταφορές πετρελαίου από τη Λιβύη στο Ρίο, καθώς δεν προέκυψε η εμπλοκή τους στην υπόθεση. Με ελάχιστες αμφιβολίες απαλλάχθηκε το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού και κατά πλειοψηφία 4-1 το στέλεχος εταιρίας που θα διακινούσε με το «Noor 1» πετρέλαιο από τη Λιβύη στο Ρίο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...