Πεζός και με την εικόνα της Παναγίας στα χέρια ένας πρώην ΟΥΚάς κάνει τη διαδρομή Σινά – Άγιον Όρος

Για πολλούς η πίστη στον Θεό αποτελεί πηγή αστείρευτης δύναμης. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο Αριστείδης, ένας άνδρας που υπηρέτησε στα ΟΥΚ των Ειδικών Δυνάμεων και τώρα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Με την εικόνα της Παναγίας στα χέρια, μόνος του μέσα στη βροχή, ο Αριστείδης κάνει πεζή τη διαδρομή από το Σινά έως το Άγιον Όρος.

Οι εικόνες του από την παλιά εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης να περπατά με σκοπό να φτάσει στη Μονή Εσφιγμένου, στο Άγιον Όρος, είναι σχεδόν απόκοσμες. «Δεν βλέπετε τι ζούμε; Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Το κακό κυριαρχεί. Θέλω να σώσω την ψυχή μου. Ξεκίνησα με τα πόδια και θα περπατήσω μέχρι να φτάσω σε μια σκήτη κοντά στη Μονή Εσφιγμένου. Έφυγα από την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα. Όλες αυτές τις ημέρες μόνο ένα αυτοκίνητο σταμάτησε και με πήρε μαζί του για περίπου τρία χιλιόμετρα. Να είναι καλά ο άνθρωπος…. Μετά ξανασυνέχισα με τα πόδια. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το ταξίδι μου, αλλά θα τα καταφέρω. Αν και κινδυνεύω ανά πάσα στιγμή, πιστεύω πως ο Θεός δεν θα με αφήσει… Τα βράδια κοιμάμαι σε κανένα παρεκκλήσι. Ξεκουράζομαι και συνεχίζω. Έχω μάθει, έτσι και αλλιώς, στα δύσκολα. Άφησα την πατρική μου οικογένεια νωρίς. Έζησα στον δρόμο, άστεγος… Έχω βαθιά πίστη και αγάπη στον Θεό. Από μικρό παιδί πήγαινα κατηχητικό, αργότερα έγινα κατηχητής και εγώ…» είπε ο Αριστείδης στο τοπικό σάιτ της Φθιώτιδας lamianow.

Από την πλευρά τους, οι φίλοι του Αριστείδη κάνουν λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο. «Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πίστη στη θρησκεία. Από παιδί ήταν κοντά στον Θεό και στην Εκκλησία. Μεγαλώνοντας ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Αργότερα υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις. ΟΥΚ, “βατράχι”. Έκανε και εκεί φίλους, γιατί όλοι μέσα του έβλεπαν την πραότητα και την καλοσύνη. Και ένα “φως” στην αύρα του» λένε οι φίλοι του, περιγράφοντάς τον με τα καλύτερα λόγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...