Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

To Madwalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ επιστρέφει σήμερα στο Athens Metro Mall

Fashion tips από τον Λάκη Γαβαλά, beauty hacks από τη Σουζάνα Κεγγίτση και posing coaching από την...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Παράσταση διαμαρτυρίας από ηθοποιούς στον δήμο Αθηναίων για το κλείσιμο θεάτρων

Συνάντηση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο του δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά, διοργάνωσαν χτες μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της σφράγισης θεατρικών χώρων που δεν έχουν άδεια λειτουργίας.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, οι οποίοι κυρίως εργάζονται στα λεγόμενα «μικρά» και «ανταλλακτικά» θέατρα, με επικεφαλής την πρόεδρο του ΣΕΗ Ηρώ Μανέ, έδωσαν το παρών» στη χτεσινή διαμαρτυρία – παρέμβαση, με σκοπό να προβάλουν δημόσια την αντίθεσή τους στην κίνηση του δήμου Αθηναίων να προχωρήσει στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού θεατρικών χώρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΗ: «Οι ενέργειες αυτές βασίζονται σε μια πεπαλαιωμένη νομοθεσία, η οποία όχι μόνο δεν διευκολύνει όσους χώρους θέλουν να αποκτήσουν άδεια και να λειτουργούν νομότυπα, αλλά και παρακωλύει την αδειοδότησή τους, με βάση απαρχαιωμένες διατάξεις».

Τα μέλη του ΣΕΗ ξεκαθαρίζουν πως δεν στηρίζουν την ανομία, αντίθετα θέλουν να τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας εργαζομένων και κοινού. «Ομως τέτοιες κινήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττονται κυρίως οι μικροί εναλλακτικοί χώροι» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους «οι οποίοι στις σημερινές, άνυδρες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της κατάργησης των επιχορηγήσεων είχαν αναδειχθεί σε μοναδικές διεξόδους καλλιτεχνικής έκφρασης, σε πνεύμονες ελπίδας και εναλλακτικών προτάσεων πολιτισμού. Αυτού του είδους οι ενέργειες, που βάζουν όλους τους χώρους στο ίδιο σακί και οδηγούν στην ανεργία μεγάλο αριθμό ανθρώπων που απασχολούνταν σε αυτούς, είναι τουλάχιστον άστοχες, αν όχι ύποπτες, και εν τέλει καταστροφικές».

Επίσης το ΣΕΗ ζητεί την αναστολή εκτέλεσης της εισαγγελικής απόφασης που αφορά το κλείσιμο των θεατρικών χώρων μέχρι να αναθεωρηθεί το νομικό πλαίσιο, καθώς και την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου νόμου ο οποίος αφορά τους χώρους που φιλοξενούν θεατρικά δρώμενα και ο οποίος δεν καθρεφτίζει τη νέα καλλιτεχνική πραγματικότητα των παραστατικών τεχνών, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος


Μποζουκια Αθηνα