Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Ο ρόλος και το παρελθόν στη νύχτα του Κώστα Ασημακόπουλου, τον οποίο «καθάρισαν» στην Ηλιούπολη

Στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ μελών κυκλωμάτων εκβιαστών αποδίδουν οι αστυνομικοί τη δολοφονία του Κώστα Ασημακόπουλου, που έγινε στόχος μαφιόζικης εκτέλεσης στην Ηλιούπολη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Ο 38χρονος, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Μαύρος» στον χώρο των ποινικών, ήταν παθιασμένος οπαδός αθλητικού συλλόγου και συχνά έπαιρνε μέρος σε συμπλοκές με οπαδούς άλλων ομάδων.

Αν και δεν κατείχε υψηλή θέση στην πυραμίδα της «Greek Mafia», ο Κώστας Ασημακόπουλος φέρεται ότι είχε υποστηρικτικό ρόλο στην «παραοικονομία» της νύχτας. Ο 38χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του εκκρεμούσε από τον Δεκέμβριο του 2015 δικογραφία για υπόθεση εκβιασμών με 22 συλλήψεις και συνολικά 70 κατηγορουμένους, που περιμένει να εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «Μαύρος» θεωρούνταν μέλος της ομάδας του Γιώργου Μοσχούρη, ο οποίος επίσης είχε γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας τον περασμένο Ιούλιο. Τότε άγνωστοι είχαν πυροβολήσει 13 φορές εναντίον του 50χρονου επονομαζόμενου ως «Θαμνάκια» στον χώρο στάθμευσης ενός αρτοποιείου μεταξύ Βούλας και Βουλιαγμένης, όπου είχε ραντεβού, ωστόσο γλίτωσε τα φονικά πυρά καθώς ήταν υποψιασμένος, διέκρινε ύποπτες κινήσεις και επέστρεψε στην ασφάλεια του θωρακισμένου οχήματός του.

Κοινά σημεία

Οι ερευνητές της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο η εκτέλεση του Ασημακόπουλου να συνδέεται με την πρόσφατη δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ σχεδόν έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια ανήμερα της εορτής της συζύγου του.

Επιπλέον, στο προσκήνιο της έρευνας επανέρχεται και η δολοφονία του απόστρατου εκαμίτη Σπύρου Παπαχρήστου την Πρωτομαγιά του 2018, ενώ έβγαινε από εστιατόριο στην Παιανία έπειτα από δείπνο με φίλους του, αλλά και η δολοφονία εν κινήσει μέσα στο όχημά του του «λογιστή» του κυκλώματος εκβιαστών Δημήτρη Μάλαμα στο Χαϊδάρι που ακολούθησε. Οι ερευνητές αστυνομικοί μελετούν την… ανθρωπογεωγραφία της «Greek Mafia», την ώρα που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούνιο η ποινική δικογραφία της ΕΥΠ και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την εμπλοκή ποινικών, πολιτικών και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., εν ενεργεία και αποστράτων, σε κυκλώματα εκβιαστών.

Με αφετηρία τη δολοφονία του απόστρατου αστυνομικού, μέσω της φυσικής παρακολούθησης και των νόμιμων συνακροάσεων επικοινωνιών, οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν συνθέσει τον ευρύτερο κύκλο όσων διατηρούσαν επαφές, αλλά κατέληξαν νεκροί.

Υλικό από κάμερες

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σε συνεργασία με τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας, έχουν συλλέξει οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη και το εξετάζουν, ώστε να προσδιορίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δολοφόνων του Ασημακόπουλου. Μάρτυρες περιέγραψαν ως δράστες δύο άνδρες με γκρίζα και χακί μπουφάν, οι οποίοι τον προσέγγισαν ενώ περπατούσε στην οδό Θερμοπυλών, τον πυροβόλησαν και διέφυγαν με ένα ασημί Smart.

Το θύμα κατέρρευσε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι ειδικοί της Ασφάλειας και της Σήμανσης που ερεύνησαν τον χώρο της φονικής ενέδρας εντόπισαν έξι κάλυκες από το όπλο των δραστών, ενώ το θύμα φέρεται ότι είχε στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε πάνω του, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο της ληστείας.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα