Διατροφή ύστερα από 12 χρόνια

Θα δίνει με δικαστική απόφαση 600 ευρώ μηνιαίως στην πρώην σύζυγό του.

Δώδεκα χρόνια μετά το διαζύγιό τους, ένας 70χρονος Ηρακλειώτης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει από εδώ και στο εξής κάθε μήνα το ποσό των 600 ευρώ ως διατροφή στην 63χρονη πρώην σύζυγό του! Την απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης στο οποίο είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα η γυναίκα και, παρά τις ενστάσεις που προέβαλε ο ηλικιωμένος, έκρινε ότι η πρώην του δικαιούται διατροφή. Οπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της δίκης η υπεράσπισή της, η 63χρονη είναι άνεργη, λόγω ηλικίας και έλλειψης μόρφωσης δεν μπορεί να βρει εργασία, δεν παίρνει σύνταξη και δεν διαθέτει εισοδήματα από τα οποία μπορεί να ζήσει, καθώς επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου απασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με τα οικιακά και την ανατροφή των παιδιών της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, ο άνδρας εγκατέλειψε τη συζυγική εστία λόγω εξωσυζυγικής σχέσης. Δώδεκα χρόνια μετά τη διάλυση του γάμου τους, η 63χρονη πήρε την απόφαση να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει διατροφή από τον πρώην της υποστηρίζοντας ότι ήταν αδύνατον να ζήσει δίχως πόρους. Μάλιστα στη φορολογική της δήλωση για το περασμένο έτος εμφανίζεται εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ!

Από την άλλη πλευρά, με βάση τα στοιχεία που αξιολόγησε το δικαστήριο, ο 70χρονος παίρνει μία καλή σύνταξη, διαθέτει ακίνητη περιουσία (σπίτια, γκαρσονιέρες και καταστήματα που νοικιάζει) και αυτοκίνητα. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι το μοναδικό εισόδημά του είναι η σύνταξή του, η οποία μέρα τη μέρα μειώνεται και είναι αδύνατον να πληρώνει και διατροφή. Ισχυρισμούς τους οποίους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», δεν δέχτηκε το δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι τα έσοδά του δεν προέρχονται μόνο από τη σύνταξη, αφού έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει μεγάλο ποσό για φόρο ακίνητης περιουσίας, να συντηρεί αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και τα τελευταία χρόνια να έχει προχωρήσει σε αγορές αυτοκινήτου και ακινήτου χωρίς να πάρει δάνειο. Με δεδομένα όλα αυτά, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης έκρινε ότι η πρώην σύζυγός του δικαιούται να αξιώσει διατροφή.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μενεγάκη και Ματέο «θύματα» του «Erminio»

Ο αγριεμένος «Erminio» «χτύπησε» στο πέρασμά του και τον...

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

Αποκάλυψη για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Υπήρχε τρίτο άτομο στον γάμο και το ανακάλυψα από τη TV»

«Δε με απασχολεί τίποτα πια. Είχα πει ότι στη σχέση μας υπήρχε έλλειψη σεβασμού, εννοώντας την ύπαρξη τρίτου προσώπου»

Μαλλί με μαλλί οι ερωμένες δύο υπουργών!

Ενα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην...

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

«Βόμβες» για Φιλιππίδη και Μουστάκα από τον Παρίση των θεάτρων

Ο θεατρικός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Παρίσης για όλους και για...