Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Δυσμενείς μεταθέσεις για τους λιμενικούς που εξιχνίασαν την υπόθεση με το «Noor 1»

Μίλια μακριά από τον Πειραιά, όπου διενεργήθηκε η έρευνα για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», στέλνει η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος τους δύο λιμενικούς οι οποίοι εξιχνίασαν την υπόθεση εισαγωγής του μεγαλύτερου φορτίου «λευκού θανάτου» που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη.

  • Από τον
    Βασίλη Τζήμτσο

Πρόκειται για τους λιμενικούς Γιώργο Κατσούλη και Παναγιώτη Χριστοφορίδη που ήταν επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά τον Ιούνιο του 2014. Ο Γιώργος Κατσούλης ήταν επικεφαλής στη διερεύνηση της πρώτης δικογραφίας που αφορά τους 2,1 τόνους ηρωίνης και βασικός μάρτυρας στο πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Μάλιστα, πολλές φορές οι δικαστές ζητούσαν τη βοήθειά του, εν μέσω της ακροαματικής διαδικασίας, για να φωτίσουν σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης. Κι όμως, μετακινήθηκε από τον Πειραιά στη Ραφήνα, ενώ η δίκη ήταν σε εξέλιξη, και τώρα φημολογείται νέα μετάθεσή του σε νησί!

Ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης ήταν προανακριτικός υπάλληλος στη δεύτερη δικογραφία που αφορά τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες των ναρκωτικών, στην οποία περιλαμβανόταν μεταξύ άλλων και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και είχε στείλει στην Εισαγγελία Πειραιά τα εμβάσματα που του είχε προσκομίσει ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 18 ετών Ευθύμιος Γιαννουσάκης για τη συμμετοχή του στη μεταφορά των ναρκωτικών. Ανάμεσα σε αυτά τα εμβάσματα υπήρχαν χρηματικά ποσά από εταιρίες συμφερόντων ή συνεργατών του Μαρινάκη, που είχαν καταλήξει στην εταιρία του Γιαννουσάκη στο Ντουμπάι. Τότε, ο Χριστοφορίδης είχε στοχοποιηθεί από μέσα ενημέρωσης φιλικά ή συμφερόντων του Β. Μαρινάκη, ιδιαίτερα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του εφοπλιστή για τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1».

Η ταλαιπωρία

Οταν ανέλαβε η νέα ηγεσία του Λιμενικού Σώματος επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, άρχισε η ταλαιπωρία του Χριστοφορίδη, που, παρά την εμπειρία ετών στη δίωξη των ναρκωτικών, μετακινήθηκε ουσιαστικά δυσμενώς από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου, καθώς η ηγεσία του Λιμενικού τον έκρινε άξιο για να σηκώνει τα… τηλέφωνα στο 112 της Πολιτικής Προστασίας!

Αν και ο εν λόγω λιμενικός αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά τη μετακίνησή του στο «112», η ηγεσία του Λιμενικού τον μετακίνησε εκ νέου, αυτή τη φορά στη βάση ελικοπτέρων στον Μαραθώνα. Δηλαδή, από μάχιμος στο λιμάνι, κατέληξε παροπλισμένος σε στεριανή υπηρεσία!

Η μετακίνηση των δύο λιμενικών από τον Πειραιά ήταν η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του σε βάρος τους, για να ακολουθήσει η διαταγή από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος για Ενορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά και έρευνα από το Ναυτοδικείο Πειραιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...