Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη...

Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου...

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Μια συνεργασία -έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο...

Αποθέωση του κοινού στους πρωταγωνιστές της παράστασης «Το 5ο βήμα»

Σχεδόν για δέκα λεπτά χειροκροτούσε το κοινό, προχθές το...

Σε κατάσταση πολιορκίας τα νοσοκομεία της Αττικής! Διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας επελαύνει και γεμίζει τις Εντατικές.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το υπουργείο Υγείας προχώρησε χθες στην εκκένωση του Ερυθρού Σταυρού και στη μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό.

Ωστόσο, αυτή η κίνηση έγινε εντελώς ξαφνικά και εκτός σχεδιασμού, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται. Ήδη, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν ξεκινήσει οι μεταφορές ασθενών άλλων παθήσεων.

Παράλληλα, η οριακή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το ΕΣΥ αποτυπώνεται τόσο στις κενές κλίνες Covid-19 όσο και στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Μάλιστα, πολλοί είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς που παραμένουν εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται σε λίστα αναμονής αναζητώντας μάταια κρεβάτι σε Εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έναρξη της χθεσινής εφημερίας οι ασθενείς αυτοί είχαν ξεπεράσει τους 50! Επίσης σε σύνολο 338 κλινών ΜΕΘ κενές ήταν μόλις δέκα (!), δύο στο ΚΑΤ και οκτώ στη «Σωτηρία»! Τα παραπάνω δεδομένα προμήνυαν ακόμα μία δύσκολη και επίπονη εφημερία στην Αττική, καθώς τα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το «Γ. Γεννηματάς» και ο Ευαγγελισμός, βρίσκονται σε πληρότητα 100%.

«Πονοκέφαλο», όμως, προκαλούν και οι απλές νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή στο λεκανοπέδιο υπάρχουν συνολικά 2.251 νοσηλευτικές κλίνες του ΕΣΥ και σ’ αυτές νοσηλεύονται 1.995 ασθενείς με Covid.

Το υπουργείο Υγείας ψάχνει απεγνωσμένα… σανίδα σωτηρίας στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος διαθέτει μεγάλη επάρκεια σε κλίνες νοσηλείας.

Ήδη ορισμένοι ιδιώτες έχουν διαθέσει περισσότερες από 120 κλίνες ΜΕΘ για εκτός Covid ασθενείς, ενώ δύο νοσοκομεία των ομίλων Υγεία (Μαιευτήριο Λητώ) και Ιατρικού Κέντρου (Ι.Κ. Περιστερίου) διέθεσαν επιπλέον 145 κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό. Ωστόσο, οι ανάγκες διογκώνονται καθημερινά και πρέπει να μπουν στη μάχη επιπλέον γιατροί και νοσηλευτικά κέντρα του ιδιωτικού τομέα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες να ενταχθούν στο ΕΣΥ, με παροχή αυξημένων κινήτρων (2.000 ευρώ καθαρά), προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις στους γιατρούς του δημόσιου τομέα, που εδώ και πάνω από έναν χρόνο δίνουν ηρωική και ανιδιοτελή μάχη.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΓΝΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου περιέγραψε μια δραματική εικόνα λέγοντας ότι «124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν το τελευταίο εικοσιτετράωρο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, 75 είναι ασθενείς COVID. Προφανέστατα έχουν τελειώσει οι ΜΕΘ». Συμπλήρωσε επίσης ότι πλέον, όταν αδειάσει κλίνη ΜΕΘ, πρυτανεύει η ηλικία των ασθενών, και ζήτησε να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών.

Τη δραματική κατάσταση στο Λαϊκό Νοσοκομείο περιέγραψε ο ειδικευόμενος παθολόγος Αιμίλιος Κακλαμάνης. «Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, αλλά προς τα εκεί οδεύουμε!» εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι είναι «μαθηματικά που δεν βγαίνουν».

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.

Τζένη Θεωνά – Δήμος Αναστασιάδης: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης λίγο καιρό...




Μποζουκια Αθηνα