Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Μυρίζει μπαρούτι στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την ανταρσία οροθετικών κρατουμένων

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς οι συνολικά 205 κρατούμενοι που νοσηλεύονται διαμαρτύρονται έντονα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν.

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς οι συνολικά 205 κρατούμενοι που νοσηλεύονται διαμαρτύρονται έντονα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αργά το βράδυ του Σαββάτου οι 55 οροθετικοί κρατούμενοι που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου προχώρησαν σε έντονες διαμαρτυρίες βάζοντας φωτιά στα στρώματά τους. Για αρκετά λεπτά στον χώρο επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς οι φύλακες έτρεχαν πανικόβλητοι για να σβήσουν τις φωτιές, ενώ για λόγους ασφαλείας έβγαλαν έξω και συγκέντρωσαν στο αίθριο του νοσοκομείου τους κρατουμένους. Τελικά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα.
Ως μέσο αντίδρασης οι οροθετικοί κρατούμενοι αποφάσισαν και την αποχή από τη φαρμακευτική τους αγωγή. Οι συνολικά 205 κρατούμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, καθώς δεν αντέχουν, όπως επισημαίνουν, να ζουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον και να κοιμούνται ακόμη και στο πάτωμα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις ύστερα από δημοσίευση φωτογραφιών από κρατουμένους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο των φυλακών και καταδείκνυαν τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας τους. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι στοιβάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες, σε έναν χώρο που με το ζόρι επαρκεί για 60 άτομα.
Ωστόσο δεν είναι μόνο οι άθλιες συνθήκες που τους οδήγησαν σε έντονες διαμαρτυρίες. Τον περασμένο μήνα οι κρατούμενοι του νοσοκομείου είχαν προειδοποιήσει ότι θα ξεκινούσαν απεργία πείνας αντιδρώντας στη μη ένταξή τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης για αποφυλάκιση κρατουμένων, καθώς οι ποινές τους είναι άνω των δέκα ετών.
Οπως είναι γνωστό, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπεται ότι όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και έχουν ποινές μέχρι δέκα χρόνια μπορούν να αποφυλακιστούν, εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους. Ωστόσο μεγάλος αριθμός κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών εκτίει ποινές πάνω από δέκα έτη, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση.

Γιούλη Σταρίδα

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...







Μποζουκια Αθηνα