Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Ούτε στην Ουγκάντα: Φωτογραφίες σοκ με ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων

Εικόνες ντροπής επικρατούν στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς δεκάδες ράντσα βρίσκονται στους διαδρόμους τον νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά κρεβάτια για ασθενείς με Covid-19.

Ωστόσο, δεκάδες ράντσα έχουν γεμίσει τους διαδρόμους, κυρίως για γενικά παθολογικά περιστατικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, με την αύξηση των εμβολιασμών σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυξήθηκε και η προσέλευση ασθενών άλλων παθήσεων στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων, οι οποίοι το απέφευγαν στο παρελθόν εξαιτίας του φόβου μην κολλήσουν τον ιό προσερχόμενοι στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, στην ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ράντσων συμβάλλει η μετατροπή πολλών κλινικών σε τμήματα αποκλειστικά για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, κάτι που συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες, όταν το τρίτο κύμα της πανδημίας «καθήλωσε» το σύστημα υγείας στην Αττική. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι έξι νοσοκομεία στην Αττική νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού.

Διασωληνωμένοι

Οπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, όλα τα μεγάλα νοσοκομεία πια εμφανίζουν πολλά ράντσα ύστερα από εφημερίες σε γενικά παθολογικά περιστατικά.

Στο Αττικόν, μάλιστα, έχουν αναπτυχθεί 60 ράντσα (!) σε γενικά παθολογικά περιστατικά, ενώ δεκάδες είναι τα κενά κρεβάτια στις κλινικές κορονοϊού. Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε πολλά άλλα μεγάλα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα, αυξητική είναι η τάση των διασωληνωμένων οι οποίοι πάσχουν από άλλα νοσήματα και πτωτική η τάση των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η εμφάνιση των ράντσων στα νοσοκομεία της Αττικής, εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε πολεμικές συνθήκες, είχε γίνει πριν από αρκετό καιρό. Μάλιστα, τότε είχαμε φτάσει στο σημείο να νοσηλεύονται στους διαδρόμους μέχρι και ασθενείς με κορονοϊό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα.

Αντιδράσεις για τις κατηγορίες Αδωνη Γεωργιάδη σε υγειονομικούς ότι δεν έχουν εμβολιαστεί

Πολλές είναι οι αντιδράσεις έπειτα από δηλώσεις και κατηγορίες σε υγειονομικούς ότι δεν έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο ποσοστό, με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον κορονοϊό εντός των νοσοκομείων. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης είχε επιτεθεί στους γιατρούς, κάνοντας λόγο για «ντροπή»!

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, καθώς χαρακτηρίζει συκοφαντικό το στοιχείο ότι μόλις έξι στους δέκα υγειονομικούς στα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. «Είναι συκοφαντικό για το υγειονομικό προσωπικό το ποσοστό 62% που δηλώνεται ότι έχει εμβολιαστεί. Πράγματι, στις λίστες των νοσοκομείων αυτό είναι το ποσοστό που εμφανίζεται. Είναι όμως το αρχικό ποσοστό» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Οδηγίες

Και προσθέτει: «Ακόμη περί του 10% των υγειονομικών των νοσοκομείων έχουν νοσήσει από κορονοϊό και με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας παρακολουθούν τα αντισώματα και δεν εμβολιάζονται. Επίσης, περί του 10% των υγειονομικών των νοσοκομείων είτε βρίσκονται στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων για εμβολιασμό είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έκλεισαν ραντεβού και περιμένουν ή ανήκουν σε ομάδες που με ιατρικές οδηγίες δεν εμβολιάζονται, π.χ., έγκυοι, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα».

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει στο συμπέρασμα: «Ως εκ τούτου, το συνολικό ποσοστό εμβολιασμένων, όσων έχουν αντισώματα και όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν ξεπερνάει το 80%».

Ο κ. Γιαννάκος επιτίθεται σε όσους συκοφαντούν το υγειονομικό προσωπικό, λέγοντας ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην οποία συμβαίνει αυτό. «Φυσικά και ο τελευταίος υγειονομικός πρέπει να εμβολιαστεί. Είναι χρέος και καθήκον να το πράξει. Προστατεύει τον εαυτό του και τους ασθενείς. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία για εμβολιασμό κατά προτεραιότητα. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή. Παρά ταύτα, οι υγειονομικοί -εμβολιασμένοι ή μη- θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και το κράτος να παρέχει τα μέσα προκειμένου να αποφεύγεται η νοσοκομειακή διασπορά του ιού».

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...




Μποζουκια Αθηνα