Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Με ρυθμούς «Rise up» στο πάρτι!

Η μάχη της Ελλάδας με τους Freaky Fortune και Risky Kidd στον δεύτερο ημιτελικό της 59ης Eurovision (Κοπεγχάγη) με φόντο τον τελικό

Θα αποδειχθεί άραγε γούρικος ο αριθμός 13 για το «Rise up»; Οι Freaky Fortune και ο Risky Kidd δοκιμάζουν απόψε τις δυνάμεις τους στη σκηνή-διαμάντι του σταδίου B&W Hallerne, στην Κοπεγχάγη, όπου διεξάγεται ο 59ος διαγωνισμός της Eurovision. Οι εκπρόσωποί μας θα εμφανιστούν 13οι (μετά την Ελβετία και πριν από τη Σλοβενία) διεκδικώντας μια θέση στο όνειρο του τελικού της φετινής διοργάνωσης, στις 10 Μαΐου.

Το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα φαβορί, Αρμενία και Σουηδία, διαγωνίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό διευκολύνει κάπως το έργο της ελληνικής αποστολής. Αλλωστε τα τελευταία προγνωστικά θέλουν το «Rise up» να προκρίνεται με άνεση, αλλά και να διεκδικεί μια καλή θέση στην τελική φάση του Σαββάτου.

Οι δίδυμες Ρωσίδες (με άρωμα Ελλάδας) και οι Ισλανδοί με τα… καγκέλια

Ο προχθεσινός, πρώτος ημιτελικός σχολιάστηκε για τις αποδοκιμασίες του πλήθους, όταν ανακοινώθηκε η πρόκριση του ρωσικού τραγουδιού στον τελικό μαζί με τη συμμετοχή της Ουκρανίας. Πάντως κατά την έξοδό τους από το στάδιο Ρώσοι και Ουκρανοί fans δήλωσαν στην κάμερα του BBC ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν σε έναν τέτοιο διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ρωσίας με τις δίδυμες Tolmachevy Sisters είχε ελληνικό άρωμα, αφού το τραγούδι τους «Shine» φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου στη σύνθεση και του Φωκά Ευαγγελινού στις χορογραφίες. Οι δίδυμες εμφανίστηκαν με δεμένες κοτσίδες πάνω σε μια κατασκευή που από τραμπάλα στη διάρκεια του τραγουδιού έγινε… βεντάλια. Ο Φωκάς μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους σκηνικά, τόσο από παλιότερες συνεργασίες του σε νυχτερινά κέντρα με τη Δέσποινα Βανδή όσο και από την εμφάνιση του Σάκη Ρουβά στη Eurovision, το 2009.

Εκτός από τη Ρωσία και την Αρμενία, οι χώρες που προκρίθηκαν την Τρίτη είναι οι Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Σουηδία, Ολλανδία, Σαν Μαρίνο και Ισλανδία με τους Pollaponk, το τραγούδι «No Prejudice»των οποίων μας θύμισε έντονα τα «Καγκέλια» της Γωγώς Τσαμπά, αφού ο τραγουδιστής βγήκε επί σκηνής και άρχισε τα «πο πο πο πο πο»!

Πάντως οι τηλεθεάσεις του πρώτου ημιτελικού κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, με τη ΝΕΡΙΤ να συγκεντρώνει ποσοστό 13,5% στο γενικό σύνολο και 14,4% στα νεανικά κοινά. Για να δούμε, θ’ ανέβουν απόψε με το «Rise Up»;

Ψηφίστε έξυπνα

Πώς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να προκριθεί απόψε; Είναι απλό. Τα φαβορί σάς τα είπαμε, οπότε… μην τα ψηφίσετε! Οπως συνέβη προχθές, έτσι και στον δεύτερο ημιτελικό έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι χώρες που διαγωνίζονται. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Ως εκ τούτου Ελληνες που ζουν στις χώρες που διαγωνίζονται απόψε μπορούν να στηρίξουν το «Rise Up».

Οσο για τις έξι χώρες που περνούν παραδοσιακά στον τελικό; Χωρίζονται στα δύο σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία. Ετσι, μετά τις Δανία, Γαλλία και Ισπανία που ψήφισαν το βράδυ της Τρίτης, σήμερα έχουν σειρά οι Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν, άσχετα από το αν προκρίθηκαν ή όχι.

Νορβηγία, Αυστρία και Ρουμανία οι αντίπαλοί μας 

Οι χώρες που «απειλούν» την Ελλάδα στον αποψινό ημιτελικό, ο οποίος θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ στις 22.00, είναι η Νορβηγία, η Αυστρία και η Ρουμανία. Ο Νορβηγός Carl Espen θα εμφανιστεί τρίτος ερμηνεύοντας την ατμοσφαιρική μπαλάντα «Silent Storm». Eurofans και κριτικοί ξεχώρισαν αμέσως το τραγούδι του και τα προγνωστικά το θέλουν όχι μόνο να προκρίνεται, αλλά και να μπαίνει στην πεντάδα του τελικού.

Οι Ρουμάνοι Paula Seling και Ovi θα βρεθούν επί σκηνής τελευταίοι από τις 15 χώρες που διαγωνίζονται σήμερα. Το κομμάτι τους «Miracle» φαίνεται ότι θα προκριθεί, ενώ φλερτάρει επίσης με μια καλή θέση στον τελικό. Τελευταία σοβαρή αντίπαλος των Freaky Fortune και Risky kidd θεωρείται η πολυσυζητημένη «τραγουδίστρια με τα μούσια». Η 28χρονη Conchita Wurst από την Αυστρία θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι που παραπέμπει σε αντίστοιχα των ταινιών James Bond, με τίτλο «Rise like a Phoenix». Θεωρείται δε από τα μεγάλα φαβορί. Ακόμη, οι χώρες που δεν αποκλείεται να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό είναι η Ιρλανδία, η Φινλανδία, η Ελβετία και η Σλοβενία. Outsider θεωρούνται το Ισραήλ, η ΠΓΔΜ και η Πολωνία. 

Ποιες χώρες δίνουν τις καλύτερες αποδόσεις στα «τρελά» στοιχήματα

Από την εποχή που η χώρα μας άρχισε να κατακτά πρώτες θέσεις στη Γιουροβίζιον -με αποκορύφωμα βέβαια το 2005, όταν νίκησε η Ελενα Παπαρίζου- οι Ελληνες άρχισαν να παίζουν φανατικά στοίχημα για το ποια χώρα θα είναι νικήτρια στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα στοιχήματα πήραν… φωτιά από την εμφάνιση των συμμετεχόντων στις πρόβες που έκαναν στη σκηνή της Κοπεγχάγης. Με βάση το μεγαλύτερο ελληνικό στοιχηματικό site stoiximan.gr, εκείνη που αρχικά συγκέντρωσε τα περισσότερα πονταρίσματα είναι η Αρμενία. Η απόδοσή της λίγο πριν από τη συμμετοχή της στον προχθεσινό ημιτελικό ήταν 2.30, αλλά μετά την παρουσίαση του τραγουδιού έπεσε στο 4.00! Αντίθετα, η Σουηδία μετά την εμφάνισή της μείωσε την απόδοσή της στο 3.00 από το 4.00 που ήταν πριν από τον πρώτο ημιτελικό.

Στα φαβορί του τελικού συγκαταλέγονται το Ηνωμένο Βασίλειο (ξεκίνησε με απόδοση 9, έπεσε όμως στο 7,50), η Ουγγαρία και η Ολλανδία, που επίσης μείωσαν αισθητά τις αποδόσεις τους. Αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα ενταχθεί απόψε στις δέκα χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, η απόδοση που δίνει το στοίχημα για τη νίκη της στο stoiximan.gr είναι 50,00 (!!!), αλλά σε τέτοια απόδοση αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα που θα μας δώσει 50 φορές τα λεφτά μας πίσω!

Κάποιοι επιλέγουν να παίξουν τη Δανία και τη Νορβηγία -με απόδοση 25- αλλά και την Αυστρία με την drag queen Conchita Wurst (απόδοση 35).

23rfdq24fq 7 0Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...