«Φτερά» έκαναν τρεις μοναδικοί πίνακες από το σπίτι του αξέχαστου ζωγράφου Γιώργου Μαυροΐδη

Το δυσάρεστο γεγονός της ξεδιάντροπης κλοπής έκανε γνωστό με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η κόρη του ζωγράφου Γιάννα Μαυροΐδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τρία έργα του ζωγράφου Γιώργου Μαυροΐδη εκλάπησαν από το σπίτι του στην Ύδρα. Παρακαλώ όποιος αντιληφθεί οτιδήποτε σχετικά να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Οποιοσδήποτε έχει τα έργα στην κατοχή του θεωρείται κλεπταποδόχος»!

Γιάννα Μαυροείδη

Πρόκειται για τα έργα «Αννα Σαράντη» του 1960, «Κοιτάει Μέσα» του 1991 και «Αριστούργημα» του 1985, τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Το σπίτι στην Υδρα ήταν το αγαπημένο καταφύγιο-ατελιέ του ζωγράφου, στο οποίο περνούσε όλα τα καλοκαίρια του ως το 2003, όταν έφυγε από τη ζωή.

Η ζωγραφική ήταν όλη η ζωή του πρώην διπλωμάτη Γιώργου Μαυροΐδη! Τα χρόνια της πανεπιστημιακής του μάθησης πέρασε από τα έδρανα της Νομικής, όμως η ζωγραφική ήταν το μεγάλο του πάθος! «Η ζωγραφική δεν μαθαίνεται, αντιθέτως μαθαίνονται όσα έχουν σχέση με τη ζωγραφική» έλεγε ο ίδιος, που το γνώριζε τόσο από την προσωπική του διαδρομή όσο και από τη μετέπειτα θέση του καθηγητή και πρύτανη στη Σχολή Καλών Τεχνών. Αυτό που δεν διδάσκεται είναι οι εμπειρίες της ζωής. Αυτές που «έγραψε» στον καμβά του ο αξέχαστος ζωγράφος Γιώργος Μαυροΐδης. Η τελευταία έκθεση με τίτλο «Γιώργος Μαυροΐδης: Ανθρωποκεντρική ζωγραφική 1947-2003» φιλοξενήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στις αίθουσες του κτιρίου όλη η φιλότεχνη Αθήνα είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τους 100 μνημειακούς πίνακες, μαζί με περίπου 70 σχέδια που συνιστούν τα μέρη ενός συνόλου το οποίο σχηματίζει την εικαστική ανθρωπογεωγραφία του Γιώργου Μαυροΐδη.

Την παράσταση έκλεψαν οι προσωπογραφίες των φίλων του, Ανδρέα Βουρλούμη, Διονύση Φωτόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη, Θανάση Νιάρχου, Αγγελου Παπαδημητρίου, Κωστή Παπατριανταφυλλόπουλου, Βιβίκας Ζήση, Μάτσης Χατζηλαζάρου, Στέλλας Καβαλιεράτου, Κίτσως Μαυροΐδη, Σοφίας Σπυράτου, Αννας Βαρβία, Αννας Σαράντη και Γιάννας Μαυροΐδη.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...