Η Μέρκελ πιέζει για το όνομα των Σκοπίων

Τι υποστήριξε σε συνέντευξη στη Σερβία η καγκελάριος

Η Γερμανία -ως γνωστόν- είναι μία από τις δεκάδες (συμμάχους μας κατά τα άλλα) χώρες που έχουν αναγνωρίσει τη FYROM με το όνομα «Μακεδονία» – αναγνώριση που έσπευσε να μας υπενθυμίσει για πολλοστή φορά σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η καγκελάριος της Γερμανίας όχι μόνο αποκάλεσε τα Σκόπια με το ψευδεπίγραφο «Μακεδονία», αλλά αποκάλυψε ότι η Γερμανία επιθυμεί σε όλα τα επίπεδα συνεργασία με το κρατίδιο και εξέφρασε την… ελπίδα (που προφανώς υποκρύπτει πιέσεις) ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος. Συγκεκριμένα η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη “Μακεδονία”. Θα είμαστε ευτυχείς να βρεθεί μια λύση στο θέμα του ονόματος τους επόμενους μήνες. Είναι κάτι που δεν έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχουμε».

Να σημειωθεί ότι στο Βερολίνο στις 28 Αυγούστου θα γίνει σύσκεψη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Την ίδια ώρα σε νέα πρόκληση προχωρούν οι αρχές των Σκοπίων, καθώς προχώρησαν στην ανέγερση ενός νέου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων «Βέτσερ», ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Σπίρο Ριστόφσκι και ο δήμαρχος της συνοικίας Αεροντρόμ της πόλης των Σκοπίων αποκάλυψαν σε ειδική τελετή το νέο μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο προαύλιο του πρώτου δημοτικού σχολείου του συγκεκριμένου δήμου, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Το άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη έχει τρία μέτρα ύψος και είναι δώρο της γλύπτριας Βαλεντίνα Στεφανόφσκα.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στον ίδιο δήμο οι Σκοπιανοί έχουν κατασκευάσει τον τρίτο μεγαλύτερο σταυρό στον κόσμο, ο οποίος έχει ύψος 51 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα, το δε βάρος του υπολογίζεται στους ογδόντα οκτώ τόνους. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενωσης Σκοπιανών Τοντόρ Πετρόφ ανακοίνωσε πως είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σταυρός στον κόσμο, ακολουθώντας τον Σταυρό της Χιλιετίας που βρίσκεται στα Σκόπια, στο όρος Βόδνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέφτει η αυλαία σε δύο γάμους της ελληνικής σόουμπιζ!

Σκάνε βόμβες χωρισμών στην καλλιτεχνική Αθήνα. Δύο πασίγνωστα ζευγάρια της showbiz βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί και, αν σπάσει, θα σημάνουν οι… καμπάνες για το τέλος των γάμων τους.

Flashback: Η Φαίη Σκορδά στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση

Μπορεί η Φαίη Σκορδά να είναι πλέον από τις τοπ παρουσιάστριες της χώρας ωστόσο εμείς βρήκαμε πώς ήταν στα πρώτα της βήματα.

Νεκρή πρώην παίκτρια του ριάλιτι «The Bachelor»

Οι πρώτες υποψίες ότι επρόκειτο για την παίκτρια δημιουργήθηκαν από δύο χαρακτηριστικά τατουάζ που εντοπίστηκαν στο πτώμα

Ένα θαύμα για τον καφετζή του «Σασμού»

Ζητείται… θαύμα για τον Στάθη Μαντζώρο που νοσηλεύεται εδώ...

Δύσκολες ώρες για την Klavdia: Στον ιστό ροζ βίντεο

Πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική showbiz και όχι μόνο είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Κλαυδία Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νέας γενιάς καλλιτεχνών.

Έριξε το… καρφάκι της

Η σπόντα της Μελίνας Νικολαΐδη!Με το τραγούδι της Ελεονώρας...

Τζένη Μπαλατσινού: Πώς στόλισε το σπίτι της στην Πάτμο για το Πάσχα

Η Τζένη Μπαλατσινού βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην...

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Η εντυπωσιακή αλλαγή μετά την απώλεια 27 κιλών

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης δεν έχει κρύψει τη δύσκολη πορεία...