Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Γιάννης Νταλιάνης: «Κάποια σχόλια για τα προσωπικά μου με στεναχωρούν γιατί φτάνουν...

Ο Γιάννης Νταλιάνης απέκτησε από τον γάμο του με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου δύο κόρες και σε συνέντευξή του μίλησε γι’αυτές.

Οι αποκαλύψεις του Νικολά Σαρκοζί για την φυλάκισή του – «20...

Σκέτη «κόλαση» ήταν η παραμονή είκοσι ημερών του Νικολά...

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που...

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Πένθος για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Δύσκολες ώρες περνάει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.Ο ηθοποιός έχασε τον...

Θύελλα αντιδράσεων για τη χορευτική παράσταση του Παπαϊωάννου

«Εγκάρσιος προσανατολισμός» τιτλοφορείται η νέα χορευτική παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος όμως φαίνεται να λειτουργεί… χωρίς πυξίδα στα αχαρτογράφητα νερά της τέχνης, έχοντας χάσει λίγο τον δικό του προσανατολισμό.

Κι αυτό διότι στο καλλιτεχνικό εγχείρημα με την υπογραφή του, που έκανε πρεμιέρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα στη Στέγη του ιδρύματος Ωνάση, ο πολυσυζητημένος καλλιτέχνης έχει στο ίδιο σακί τη μυθολογία και τη θρησκεία. Μπορεί λοιπόν στο σύντομο tour που έκανε ο «Εγκάρσιος προσανατολισμός» σε διάφορες σκηνές του εξωτερικού να απέσπασε σε γενικές γραμμές θετικές κριτικές από τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο στον ιστορικό χώρο που φέρει το όνομα του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση υπήρξε μια μερίδα θεατών που απογοητεύτηκε με το αποτέλεσμα.

Ορισμένοι μάλιστα εξοργίστηκαν κιόλας με αφορμή τον ορυμαγδό εικόνων, συνειρμών και αναφορών από τη Βίβλο, την αρχαιότητα και τη μυθολογία που περιλαμβάνει η παράσταση, οι οποίες «παντρεύονται» με εικόνες από την Αναγέννηση, τις ανατολικές φιλοσοφίες και τα νεότερα κινήματα της τέχνης.

Σε μια περίοδο που ο κόσμος προσπαθεί να πιαστεί από την πίστη του, αφού ακόμη μια φορά ένα πανδημικό κύμα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ο «Εγκάρσιος προσανατολισμός» του Δημήτρη Παπαϊωάννου μοστράρει τους γυμνούς χορευτές του σε πρώτο πλάνο και «παντρεύει» τους μύθους της αρπαγής της Ευρώπης, του ζευγαρώματος της Πασιφάης -που επέφερε τον Μινώταυρο- ή του Θησέα και της Αριάδνης με ένα ζωντανό γλυπτό που ενσαρκώνει επί σκηνής η χορεύτρια Μπριάνα Ο’Μάρα και το οποίο παραπέμπει ταυτόχρονα στην Αφροδίτη του Μποτιτσέλι και στην Παναγία Βρεφοκρατούσα. Αυτό το τελευταίο ειδικά φαίνεται πως ενόχλησε τρομερά μερικούς θεατές, οι οποίοι δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, καθώς θεωρούν πως υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν αγγίζονται ούτε καν στο όνομα της τέχνης.

Εγκάρσιος προσανατολισμός ονομάζεται η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα έντομα για να διατηρούν μια σταθερή γωνία προς μια μακρινή πηγή φωτός για προσανατολισμό, ο λόγος για τον οποίο πετούν προς ό,τι λάμπει.

Συγγνώμη, κύριε Παπαϊωάννου, αλλά μόνο λάμψη δεν φαίνεται σε αυτές τις εικόνες… Απεναντίας, κάπου… χαθήκαμε!

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.

Μυστική νοσηλεία για την Έλενα Παπαρίζου πριν από έναν μήνα

Θρίλερ επικρατεί γύρω από την κατάσταση της υγείας της Έλενας Παπαρίζου, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.




Μποζουκια Αθηνα