«Σερφάρισμα» χωρίς απρόοπτα για τα παιδιά

Ημερίδα του καναλιού Nickelodeon (στο Μέγαρο Μουσικής) για ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους ανηλίκους

Ημερίδα για τις… περιηγήσεις των παιδιών στο διαδίκτυο χωρίς απρόοπτα και κινδύνους διοργανώνει μεθαύριο ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon, με τη συμμετοχή μελών της επιστημονικής κι εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς κι επιχειρηματιών και αθλητών. Στην πρώτη ενότητα, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης θα αναλύσει τους κινδύνους που εγκυμονεί το ανεξέλεγκτο σερφάρισμα των παιδιών στο ίντερνετ, ενώ τη «σκυτάλη» θα πάρουν στη συνέχεια ειδικοί (παιδοψυχολόγοι, ψυχίατροι κ.ά.) προκειμένου να αναλύσουν τις επιπτώσεις από τη χρήση του διαδικτύου στη συμπεριφορά των ανηλίκων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (video games), το σύγχρονο ψηφιακό σχολείο, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη «σεξουαλικοποίηση» (sexualization) σε παιδιά κι εφήβους. Η σωστή ενημέρωση των γονέων κρίνεται επιτακτική, καθώς στη διάρκεια των θερινών διακοπών τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Οπως έχουν διαπιστώσει άλλωστε οι ειδικοί, η υπερβολική χρήση εξελίσσεται σε ορισμένες περιπτώσεις σε εξάρτηση, η οποία με τη σειρά της προκαλεί στους νέους ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Η ημερίδα έχει τίτλο «Παιδί και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Κίνδυνοι» και θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αίθουσα MC3, επίπεδο Ν. Σκαλκώτας). Η θεματολογία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, εργαστηρίων (workshops), καθώς και ομιλιών, κατά τις οποίες θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από τον ελληνικό χώρο, σε συνεργασία με οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες και πανεπιστήμια διεθνούς κύρους.

Ποιοι θα μιλήσουν

Στην ημερίδα θα μιλήσουν η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Αρτεμις Τσίτσικα, ο καθηγητής Ψυχολογίας Κλήμης Ναυρίδης, η ψυχίατρος Στέλλα Χρηστίδη, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Μαρία Αννα Γαϊτάνη, η γενική διευθύντρια της Focus Bari Βαλερία Τζάμη, η γενική διευθύντρια καταναλωτικών ερευνών της Focus Bari Αννα Καραδημητρίου, ο γενικός διευθυντής της Aventurine Τάσος Φλάμπουρας, η εκπαιδευτικός Μαρία Βρανοπούλου και η παιδοψυχίατρος Εφη Μπάρλου. Σκοπός των διοργανωτών είναι -μέσω του δημόσιου διαλόγου που θα διεξαχθεί μεταξύ των πλέον αρμόδιων φορέων από την πλευρά της πολιτείας και του επιστημονικού κόσμου- να μελετηθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών θα μπουν ακόμη τα προβλήματα που προκαλούνται από τη λανθασμένη χρήση του ίντερνετ, ενώ, παράλληλα, θα αναζητηθούν οι αίτιες καθώς και οι λύσεις τους. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων κι εκδηλώσεων που σκοπεύει να «τρέξει» ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon στο επόμενο διάστημα, με επίκεντρο τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Η ενημερωτική αυτή καμπάνια έχει την ονομασία «nick in action». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ημερίδα θα πρέπει πρώτα να κάνουν κράτηση, δηλώνοντας συμμετοχή στα τηλέφωνα 210-6871140 και 6932749713.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέφτει η αυλαία σε δύο γάμους της ελληνικής σόουμπιζ!

Σκάνε βόμβες χωρισμών στην καλλιτεχνική Αθήνα. Δύο πασίγνωστα ζευγάρια της showbiz βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί και, αν σπάσει, θα σημάνουν οι… καμπάνες για το τέλος των γάμων τους.

Flashback: Η Φαίη Σκορδά στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση

Μπορεί η Φαίη Σκορδά να είναι πλέον από τις τοπ παρουσιάστριες της χώρας ωστόσο εμείς βρήκαμε πώς ήταν στα πρώτα της βήματα.

Τζένη Μπαλατσινού: Πώς στόλισε το σπίτι της στην Πάτμο για το Πάσχα

Η Τζένη Μπαλατσινού βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην...

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Η εντυπωσιακή αλλαγή μετά την απώλεια 27 κιλών

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης δεν έχει κρύψει τη δύσκολη πορεία...

Νεκρή πρώην παίκτρια του ριάλιτι «The Bachelor»

Οι πρώτες υποψίες ότι επρόκειτο για την παίκτρια δημιουργήθηκαν από δύο χαρακτηριστικά τατουάζ που εντοπίστηκαν στο πτώμα

Ένα θαύμα για τον καφετζή του «Σασμού»

Ζητείται… θαύμα για τον Στάθη Μαντζώρο που νοσηλεύεται εδώ...

Δύσκολες ώρες για την Klavdia: Στον ιστό ροζ βίντεο

Πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική showbiz και όχι μόνο είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Κλαυδία Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νέας γενιάς καλλιτεχνών.