Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

Ερχεται το πρώτο ινδικό ηλεκτρικό Ι.Χ.!

Το e2o από τη Mahindra Reva στοχεύει στην παγκόσμια αγορά.

Το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο απέκτησε η Ινδία με την κυκλοφορία του e2o από την αυτοκινητοβιομηχανία Mahindra Reva. Το πλήρως αυτόματο ηλεκτρικό μοντέλο, με τελική ταχύτητα τα 100 χιλιόμετρα την ώρα και πέντε ώρες αυτονομίας μετά από κάθε φόρτιση, άρχισε ήδη να πωλείται στην αγορά της Μπανγκαλόρ. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να μπει στον χώρο των εξαγωγών από τις αρχές του επόμενου έτους.

Το e2o διαθέτει χώρο για τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Ζυγίζει 830 κιλά και μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του σε οποιαδήποτε συμβατική πρίζα στο σπίτι ή το γραφείο, καθώς επίσης και μέσω ηλιακών πάνελ. Ηδη σε διάφορα σημεία της Μπανγκαλόρ έχουν εγκατασταθεί εκατό δημόσιες μονάδες φόρτισης, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα έκτακτης φόρτισης και με τηλεχειρισμό, μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά που προσφέρει αυτονομία δέκα χιλιομέτρων.

Το αμάξι διαθέτει μπαταρίες λιθίου σαν αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στο Dreamliner της Boeing, ωστόσο οι μηχανικοί της εταιρείας απέκλεισαν το ενδεχόμενο αντίστοιχων ατυχημάτων, και κινείται με τριφασικό ηλεκτροκινητήρα στο auto drive mode.

Παρά το γεγονός όμως ότι διαθέτει όλα τα προσόντα για να διαπρέψει στην αγορά της Ινδίας, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναφέρουν πως μέχρι στιγμής οι παραγγελίες είναι άκρως απογοητευτικές, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για επιχορηγήσεις που θα προσφέρουν κίνητρα στο αγοραστικό κοινό για την αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων. Οπως εξηγούν τα στελέχη της Mahindra Reva, θα είναι ικανοποιημένα αν πετύχουν τον στόχο των 300-400 μονάδων μηνιαίως, ενώ η αδυναμία της εγχώριας αγοράς να το στηρίξει είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία θα επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.



Μποζουκια Αθηνα