Γεύσεις μέσα από τα σίδερα

Ο Ηλίας Μαμαλάκης παρουσίασε το βιβλίο «Μαγειρικές εντός» με συνταγές από φυλακισμένους.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ο Ηλίας Μαμαλάκης και το ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει παρουσίασαν το βιβλίο «Μαγειρικές εντός», το οποίο γράφτηκε από περίπου εκατό φυλακισμένους, μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

«Πρωτοσυναντήθηκα ως εθελοντής μάγειρας με τα μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελεώνα Θηβών πριν από περίπου τρία χρόνια. Εκεί μου ήρθε μια ιδέα! Να μαζέψουμε όλες αυτές τις συνταγές που μαγειρεύουν τα παιδιά μέσα στις κοινότητες στη φυλακή και να φτιάξουμε ένα βιβλίο μαγειρικής. (…) Είναι πληθωρικές και πλούσιες συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Μέσα από αυτές αισθάνθηκα ότι αναζήτησαν ένα κομμάτι από τη χαμένη τους ελευθερία. Εχει ενδιαφέρον τούτο το βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες του θα γνωρίσετε την άλλη όψη της γαστρονομίας» τόνισε στην ομιλία του ο δημοφιλής μάγειρας και γευσιγνώστης, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος απ’ όλη την προσπάθεια που γίνεται για την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν μέλη του ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει περιέγραψαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα των κοινοτήτων, ενώ μουσική νότα στη βραδιά έδωσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια ξεσηκώνοντας το κοινό. Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει στις φυλακές, που δεν είχαν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών με εικαστική έκθεση και χειροποίητες μαρμελάδες, οι οποίες μοιράστηκαν στους παρευρισκομένους. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν για τις ανάγκες των άπορων μελών του ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξέσπασε η ξαδέλφη του Γιώργου Μαρίνου: «Εμπιστεύτηκε κάποια οικογένεια να τον προσέχουν αλλά δυστυχώς…»

«Εμείς θέλαμε πολύ να τον φροντίσουμε και δυστυχώς εκείνος επέλεξε αυτό. Δεν βγήκε ευτυχής, δυστυχώς»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Έπεσε περονόσπορος! Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ!

Τον Ιούλιο το ζευγάρι είχε απολαύσει ρομαντικές διακοπές στην Κίμωλο

Η ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για τις φήμες χωρισμού της

Η Ελένη Μενεγάκη μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί χωρισμού της με τον Μάκη Παντζόπουλου έκανε μία ανακοίνωση.

Ο Αρναούτογλου junior ποζάρει χαμογελαστός στο πλάι της μητέρας του

Ο γιος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αναστάσης είναι στην εφηβεία και ζει με τη μητέρα του, Κατερίνα Κόκλα.